≫ 

Bivši ukrajinski predsednik Janukovič osuđen na 13 godina zatvora zbog izdaje

Januković je pobegao iz Ukrajine u Rusiju 2014. godine

  • 11

Sud u Kijevu osudio je danas bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča na 13 godina zatvora u odsustvu pošto ga je prethodno proglasio krivim za izdaju zemlje.

Izričući presudu, sudija je zaključio da ne postoji dovoljno dokaza da je Janukovič kriv po tački optužnice koja se odnosi na pokušaj izmena granica zemlje.

Istovremeno, sud je zaključio da je Janukovič kriv za izdaju velikih razmera i saučesništvo u vođenju agresivnog rata, prenela je agencija Tas s.

Janukoviču se sudilo po više tačaka u odsustvu, jer se nalazi u Rusiji.

On je pobegao iz Ukrajine 2014. godine kada su se pojačale tenzije u Kijevu posle nasilnog slamanja protesta, u kojima su demonstranti tražili da Janukovič poštuje sporazume sa Evropskom unijom.

Sud ga je proglasio krivim za izdaju, a o ostalim tačkama optužnice - saučesništvo u vođenju agresivnog rata i saučesništvo u kršenju teritorijalnog integriteta Ukrajine, odlučivaće kasnije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzergj

    24. januar 2019 | 11:57

    Janukovic to li bese onaj rusofil koji potamani bogatstbo UKRAJINSKO te mu jedan sin pogimu drugi zgrli velike novce e sad ce morati da plati na cuoriji pa nek mi pomogne putin i rusija.

  • Zak

    24. januar 2019 | 11:36

    Kao i obicno uvek trebamo baciti krivicu na nekoga?

  • Bojan

    24. januar 2019 | 11:42

    E kad ce to kod nas da se desi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA