Mladu profesorku iz Beograda pokosio kamion u Holandiji: Poginula dan pre 30. rođendana

Na Sabrinu Vlaškalić naleteo je teretnjak dok je vozila bicikl

  • 1

Sabrina Vlaškalić (29), profesorka gitare iz Beograda, poginula je u Groningenu u Holandiji, kada je na nju naleteo teretnjak dok je vozila bicikl.

Profesorka, koja je godinama živela u Holandiji, poginula je 17. januara, oko 12.45 časova na uglu ulica Van Idekingevek i Vondelan, samo dan pre svog 30. rođendana.

Sabrina Vlaškalić, Foto: Facebook

- Sabrina je vozila bicikl i u jednom trenutku je na nju naleteo kamion, koji ju je bukvalno pokosio. Zaprepašćeni očevici su odmah pozvali Hitnu pomoć i ona je prevezena u bolnicu u svesnom stanju. Uprkos neumoljivoj borbi lekara, ona je preminula na operacionom stolu - kaže izvor holandskih medija.

NASTAVIĆEŠ DA STVARAŠ SJAJNE NUMERE KAO ANĐEO

Ova tragična vest potresla je Sabrinine kolege u Holandiji, ali i njene prijatelje u Srbiji, koji su društvene mreže preplavili oproštajnim porukama.

- Počivaj u miru, anđele. Hvala ti na predivnoj muzici koju si nam ostavila. Sigurni smo u to da ćeš nastaviti da stvaraš sjajne numere kao anđeo. Svima ćeš nedostajati. Pomenućemo veličinu tvog bića i talenta i bićeš s nama, kao i mi sa tobom - pisali su njeni prijatelji na društvenim mrežama.

Tragično nastradala devojka rođena je 18. januara 1989. u Beogradu, gde je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje. Bečelor diplomu stekla je na FMU u Beogradu, a master je upisala na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu. Doktorske studije upisala je 2015. godine na Gildholskoj školi muzike u Londonu. U toku školovanja na prestižnim međunarodnim takmičenjima osvojila je 12 specijalnih i 26 prvih nagrada. Pre sedam godina postala je profesor gitare na konzervatorijumu "Princ Klaus u Groningenu.

Od Sabrine Vlaškalić se na Fejsbuku oprostio i Danijel Cerović, njen kolega iz Crne Gore.

- Kakav tragičan gubitak za njenu familiju, prijatelje, kolege, studente, za našu umetničku zajednicu, kao i za sve one koji su je poznavali i divili se njenoj muzici i uspesima - napisao je prijatelj stradale devojke.

Preminula Beograđanka je samo dva sata pre smrti podelila sa svojim prijateljima na Fejsbuku koliko se raduje učešću na velikoj konvenciji u Indijanapolisu 2020. godine.

- Neopisivo sam uzbuđena što vam prenosim da ću učestvovati na konvenciji u Indijanapolisu u junu 2020. godine! Jedva čekam! To je sjajno! - bilo je poslednje što je Sabrina objavila na društvenim mrežama.

VIDEO: Teška saobraćajka na Mostu na Adi, motorista leži nepomičan nasred puta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 011

    24. januar 2019 | 21:05

    moji sucuti i neka bog da snage roditeljima u ovim teskim trenucima za nji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA