Dvojica Srba u apartmanu u Salcburgu narko-dilerima prodavali drogu: Zaplenjeni kokain i marihuana vredni 500.000 evra (FOTO)

Pronađeno je 30 kilograma marihuane, više od 2 kilograma kokaina i 29.000 evra

  • 2

Pet osoba je uhapšeno, među kojima i dvojica Srba od 47 i 49 godina, kao deo grupe koja je švercovala marihuanu i kokain iz Slovenije u Austriju, objavila je policija Salcburga.

Policija je posle anonimne dojave, počela prvo da prati starijeg Srbina. Pronašli su ga kako ulazi u apartman u naselju Icling, ubrzo zatim i kako izlazi iz objekta. Policajci su ga opkolili i kod njega su pronašli nekoliko kilograma marihuane i nešto grama kokaina.

Foto: Landespolizeidirektion Salzburg

Istražitelji su zatim upali u apartman i u dve spavaće sobe, pronašli pet kutija kanabisa (više od 30 kilograma), oko 130 grama kokaina io 2.000 evra u kešu.

Prema izveštaju policije, trojica ostalih iz grupe, najverovatnije lokalni narkodileri, upali su u klopku kada su doneli 27.000 evra za kupovinu droge u apartman.

Foto: Landespolizeidirektion Salzburg

Prema izjavi sa sasalušanja Srbi su zajedno rentirali stan u novembru prošle godine i od tada su primili iz Slovenije tri pošiljke droge. Istragom je utvrđeno da su paketi droge stizali kamionom, ali još nije otkriven vozač koji je prevozio drogu.

Jedan od uhapšenih, Austrijanac (27) bio je glavni kupac droge. Od novembra 2018, pa do hapšenja u januaru 2019. kupio je 9 kilograma marihuane i oko 50 grama kokaina.

Foto: Landespolizeidirektion Salzburg

Ostali dileri, prema izveštaju policije, još nisu otkriveni.

Veći deo zaplenjene marihuane je bio lošeg kvaliteta, navela je austrijska policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Diler

    25. januar 2019 | 16:24

    Stvarno velika materijalna šteta ,ovaj posao je pun rizika.

  • jo

    17. april 2020 | 09:43

    Pustite coveka posteno je platio nije ukrao nista.....hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA