Žuti prsluci i danas na ulicama: Demonstranti se u centru Pariza rugali "kralju Makronu" (FOTO)

Demonstranti su nosili francuske zastave i pogrdne transparente

  • 10

"Žuti prsluci" prošetali su danas ulicama Pariza i drugih francuskih gradova po 11. put, u znak protesta protiv vlade, pokazujući time da predsednik Emanuel Makron treba još da se potrudi da bi smanjio protivljenje javnosti nekim elementima njegove politike.

Kako navodi Rojters, demonstracije su bile uglavnom mirne, kao i u prethodne dve nedelje, nasuprot velikim neredima koji su izbili na protestima u decembru.

Zabeleženi su samo manji sporadični incidenti, a protesti su održani i u Strazburu, gde su demonstranti šetali do Evropskog parlamenta, kao i u Tuluzu.

Foto: Tanjug/AP

Demonstranti su nosili francuske zastave i pogrdne transparente koji su se rugali "kralju Makronu", kako nazivaju francuskog predsednika.

Foto: Tanjug/AP

Pojedini pripadnici "žutih prsluka" predložili su listu za kandidaturu za Evropski parlament, što su ostali aktivisti videli kao izdaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gile

    26. januar 2019 | 20:40

    Zuti prsluci masovno protestuju trazeci smenu Makrona!Rusija,Kina,Juzna Afrika,Turska treba pod hitno da podrze Marin Le Pen za novog predsednika Francuske!

  • Cvrle

    26. januar 2019 | 20:36

    Rusija,Kina,Turska,Indija,Juzna Afrika treba da pod hitno podrze i priznaju Marin Le Pen kao novog predsednika Francuske!

  • Rambo

    26. januar 2019 | 20:32

    Posto je Makron priznao za novog predsednika Venecuele Huana Guaida zato sto narod protestuje,onda Rusija,Kina,Turska,Indija treba da priznaju Marin Le Pen za novog predsednika jer ZUTI PRSLUCI protestvuju i traze njegovu smenu i red bi bio da se ispostuje volja naroda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA