Niko ne može da dođe i da nam naređuje: Vlada Venecuele odbila zahtev evropskih zemalja da se raspišu novi izbori

Lider vladajuće partije je danas opleo po španskom premijeru Pedru Sančesu

  • 17

Vlada Venecuele odbacila je danas zahteve evropskih zemalja da ubrzo raspiše nove predsedničke izbore.

Lider vladajuće partije u toj zemlji, Diosdado Kabeljo, rekao je danas da bi lideri kao što je španski premijer Pedro Sančes trebalo da dvaput razmisle pre nego što Venecueli drže predavanja o demokratiji, prenosi AP.

- Ko je njega (Sančesa) izabrao? - upitao je Kabeljo.

Sančes je postao premijer kao rezultat parlamentarnog dogovora postignutog iza zatvorenih vrata kada je njegov prethodnik podneo ostavku zbog optužbi za korupciju, napominje američka agencija.

- Niko ne može da dođe i da nam naređuje - rekao je Kabeljo večeras u obraćanju pristalicama u crvenim košuljama u državi Kohedes.

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini poručila je danas da će priznati opozicionog lidera Huana Guaida za lidera Venecuele ako vlada ne raspiše nove izbore u narednim danima.

Ranije danas, Francuska, Nemačka, Britanija i Španija postavile su vladi predsednika Nikolasa Madura osmodnevni rok za raspisivanje izbora, a u suprotnom će, kako su saopštile, priznat Guaida za prelaznog predsednika te zemlje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moreno

    26. januar 2019 | 21:41

    E, prijatelju! Navalili šakali na tebe kao i na nas, kao i na sve one koji ne misle kao oni, ali uvek u čoporu, sa predvodnikom zloćom.

  • Borivoje

    26. januar 2019 | 21:37

    Ne vredi im što ga priznavaju jer taj treba prvo da uđe u Predsedničku palatu da bi preuzeo dužnost a to se neće dogoditi jer zna se ko je legitimni Presednik Venecuele Maduro !

  • SMS

    26. januar 2019 | 22:29

    Puna podrska Maduru!!!🤛🤛🤛 Ne daj se!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA