≫ 

Maduro se igra rata: Predsednik Venecuele se provozao u tenku, kako bi demonstrirao svoju bezgraničnu moć (VIDEO)

Predsednik nacionalne skupštine Guaido proglasio je sebe za novog predsednika Venecuele, ali Maduro i dalje ima značajnu podršku

  • 11

U jeku venecuelanske krize nastale zbog navodnih regularnosti predsedničkih izbora, Nikolas Maduro je “demonstrirao” moć vozeći se u tenku, kako bi pokazao da je vojska uz njega.

Kriza u Venecueli koja je svet podelila na one koji su stali uz novog- starog predsednika Nikolasa Madura i one koji su podržali samoproklamovanog predsednika Huna Guaida, nastala je na talasu višednevnih uličnih protesta protiv Madura i, kako smatra opozicija, neregularnih izbora.

Maduro je posetio vojnu bazu Foto: Tanjug/AP

Predsednik nacionalne skupštine Guaido proglasio je sebe, tokom velikih demonstracija u Karakasu, za novog predsednika Venecuele, a iza njega odmah su stale SAD, Britanija kao i mnoge zemlje Latinske Amerike.

Uz Madura su se našle Rusija, Kina, Iran, između ostalih. Sazvana je i sednica SB UN, a situacija i razmena oštrih poruka između Karakasa i Vašingtona postaje sve napetija.

Za to vreme, venecuelanski predsednik je, u okviru planiranih vojnih vežbi, svetu poslao poruku posetivši vojne baze tokom tih vežbi. Snimljen je kako se vozi u tenku.

Venecuela planira da održi vojne vežbe Foto: Tanjug/AP

Poruka je jasna – vojska je uz njega.

Nakon što je iz Vašingtona poručeno da će Amerika imati “značajan odgovor” za Madura ukoliko bude bilo kakvog nasilja ili zastrašivanja diplomatskog osoblja SAD, opozicionog lidera Huana Guaida, Maduro je odgovorio da nacionalna armija mora da bude spremna da brani zemlju u slučaju bilo kog scenarija.

Maduro se družio sa vojnicima tokom posete Foto: Tanjug/AP

Sve što je imao da poruči, poručio je i to objavio na svom Tviter nalogu.

VIDEO: Pokušaj atentata na predsednika Venecuele

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. januar 2019 | 10:53

    SAMO DA NEBUDE RATA JER JE MNOGO DRZAVA U IGRI OKO NAFTNIH POLJA ,RAFINERIJA ,FABRIKA ORUZJA I PLAMEN RATA MOGAO BI DA SE RASIRI DO NESLUCENIH RAZMERA!!! OVO MI LICI NA KUBANSKU KRIZU IZ PRVOG HLADNOG RATA !!

  • Zulu

    29. januar 2019 | 11:37

    Amerika svuda zeli svoju sapu da spusti ali i Rusija nije vise sto je nekad bila a da ne pricamo o Kini. Tako da pitanje je kad ce sve otici u ... Ratovace na tuđoj zemlji a nije nemoguce da to bude i ova nasa napacena.

  • Milan

    29. januar 2019 | 10:46

    Na ulici može da se proglašava ko god hoće za "Predsednika" koga briga za to. Maduro je izabrani i legitimni Predsednik Venecuele 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA