≫ 

Američke vlasti dale dozvolu Huanu Guaidu da upravlja sredstvima Venecuele koji se nalaze u SAD

Guaido se proglasio za privremenog predsednika Venecuele

  • 13

Američki državni sekretar Majk Pompeo je ovlastio lidera opozicije u Venecueli Huana Guaida da upravlja sredstvima svoje zemlje, koji se nalaze u institucijama na teritoriji SAD-a.

Sertifikat su mu izdali danas, a on se odnosi na imovinu venecuelanske vlada i Centralne banke koju drži Banka Fedralnih rezervi u Njujorku i druge institucije.

Portparol Stejt Departmenta je rekao da će ova imovina u rukuma "legitimne vlade Venecuele" pomoći da se ta imovina sačuva zarad naroda Venecuele.

Huan Guaido se prošle srede proglasio za privremenog predsednika Venecuele, a ubrzo su ga priznale Sjedinjene Američke Države.

Još uvek legitimni lider Venecuele Nikolas Maduro je ovaj potez ocenio kao "pokvareni pokušaj" državnog udara koji je organizovao Vašington.

Zbog toga je doneo odluku da prekine diplomatske odnose sa SAD-om.

VIDEO: Da li je američki zvaničnik slučajno otkrio plan za invaziju na Venecuelu?

(Telegraf.rs/rt.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    29. januar 2019 | 18:58

    AMERI SU ZLO SVETA KOJE TREBA UNISTITI JER SU DRZAVA KOJA OD NASTAKA RATUJE VEC 224GODINE PO SVETU !!!! AMERI I MALI AMERI SU IMPERIJALISTI !!!

  • Petar I.

    29. januar 2019 | 15:17

    Sramota šta Amerika radi. To je još jedno kršenje međunarodnog prava u nizu, i mešanje u unutrašnje stvari druge države.

  • Zak

    29. januar 2019 | 15:26

    Amerika se direkno mesa u unotrasnjost jedne zemlje a kukaju na ruse da se mesali u njihove izbore, pravi inprrijalisti ove danasnjice nema ih gorih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA