Dečak (13) je pobegao od kuće jer su mu roditelji oduzeli mobilni telefon: Nekoliko dana kasnije nađen je mrtav blizu svog doma (FOTO)

Policija je rekla da se dečak na dan nestanka posvađao sa roditeljima

  • 3

Kori Braun (13) iz Maršaltauna u Ajovi pobegao je u utorak 22. januara od kuće jer su mu roditelji oduzeli mobilni telefon. Njegovo telo pronađeno je u nedelju 27. januara, u izolovanom delu grada, manje od kilometra od njegove kuće.

Policija je rekla da se dečak na dan nestanka posvađao sa roditeljima, a svađa se okončala kad su mu oduzeli mobilni telefon. Tinejdžer je nakon toga pobegao od kuće, a potragu za njim je otežavalo vreme i temperatura u minusu, preneo je "NBC njuz". Veče bekstva u gradu je bila snežna mećava i ledeni uslovi su remetili potragu.

U Maršaltaunu je prošlog utorka i srede palo 15 centimetara snega.

Od tada su građani lepili plakate po ulicama sa njegovim likom, ostavljali upaljena svetla u dvorištima i slično, kako bi pomogli da se dečak pronađe. Porodični prijatelji rekli su da je Kori bio dečak koji je voleo da se zabavlja i da je bio srećno dete, navodi "Whotv".

Policija je navela da trenutno nema dokaza koji bi ukazali da je kriminalna aktivnost povezana sa dečakovom smrću. Nije poznato da li je dečak poznavao područje u kojem je pronađeno njegovo beživotno telo. Autopsija će pokazati koji je uzrok smrti tinejdžera.

Prema podacima američkog Nacionalnog centra za nestalu i eksploatisanu decu, u 2017. nestalo je 464.324, a 2016. 465.676 mališana.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AkoAko

    30. januar 2019 | 23:39

    Sta ce mu kompjuter ako ima telefon?? Ucite decu odmalena da ne mogu da dobiju sta god/kad god pozele, nego moraju nesto i da zasluse. Danas roditelji samo gledaju da ugadjaju deci i tako prave od njih nezahvalne debile. Ogranicite detetu koliko moze da koristi telefon i kad moze(imate aplikacije koje to kontrolisu), naravno da morate i sami redovno da budete upuceni sta vam deca rade u virtualnom svetu isto kao u stvarnom. Svom detetu sam dosad 5 puta oduzimao telefon, naravno uvek treba sa detetom porazgovarti i objasniti mu zasto je to tako, da shvati gde gresi, razgovor je vazniji od kazne. Mi odrasli imamo problema sa zavisnoscu, tako da treba razumeti koliko je tek tesko deci da se nose sa tim, ali isto tako nije razlog da ne cinimo nista povodom toga.

  • Bilja

    30. januar 2019 | 01:24

    Kaznite decu (ako treba) drugacije npr nema kompjutera 2 dana....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA