≫ 

Haos u blizini Srbije: Neonacisti otvorili kamp za obuku, vežbaju pucanje, treninzi su sve žešći i opasniji!

U kampove donose municiju iz inostranstva, a da stvar bude još gora nemačke vlasti su upoznate sa ovim vežbama

  • 28

Nemački Bild je digao prašinu u ovoj zemlji pisanjem da se nacistička obuka već nekoliko godina održava u Nemačkoj, Češkoj, ali i  jednoj zemlji s kojom se graniči Srbija - Bugarskom!

Kako piše ovaj list, desničari iz Nemačke su već nekoliko puta imali ovakve vežbe u inostranstvu, a njihov cilj je jasan - oni žele da nauče kako da rukuju vatrenim oružjem.

Prema pisanju nemačke štampe, neonacisti municiju nabavljaju iz inostranstva.

Da stvar bude još gora, nemačka vlada je u toku sa ovim događajima s obzirom na to da je od 2015. godine bilo čak 12 ovakvih treninga u inostranstvu.

Čim se vest pronela, Levičarska partija u Bundestagu je zahtevala od federalne vlade da započne istragu.

Posebnu zabrinutost za nas predstavlja činjenica da je Bugarska jedna od zemalja gde se pojavljuje sve više neonacista, tako da su ovakvi kampovi samo korak dalje.

Da podsetimo, svakog februara, ekstremni desničari iz cele Evrope se okupljaju u Sofiji kako bi odali počast bugarskom antisemtisti, čiji je pokret pomogao nacistima, i koji je poslao više od 11.300 Jevreja u smrt tokom Drugog svetskog rata.

 

Nacistički simboli su tada istaknuti širom Sofije, a pristalice uzvikuju slogane dok marširaju ulicama, prenosi euobserver.com.

Oni sebe nazivaju nacionalistima, ali se ne razlikuju bitno od neonacista i okupljaju se kako bi slavili bugarskog promotera holokasusta Hrista Nikolova Lukova.

Gradske vlasti svake godine traže da se ovaj skup zabrani, ali se on ipak održava, uz jake mere bezbednosti.

Takođe još jedna od država u kojoj se nalaze brojni nemački neonacisti je Češka, a 2018. godine su vlasti te zemlje obavestile Nemce o spisku neonacista.

Neonacisti širom Evrope ciljaju na ukidanje društvenog i državnog poretka; Foto: Profimedia

Kada je reč o Nemačkoj, domaće vlasti su od novembra 2017. godine zabeležile čak pet sastanaka neonacista gde su oni učili da rukuju oružjem.

Tada je tamošnja antiteroristička policija otkrila mrežu desničarskih ekstremističkih paravojnih kampova za obuku koji su bili skriveni u šumama.

- Veruje se kako su neki od osumnjičenih deo međunarodno aktivnog pokreta desničarskih ekstremista, koji ciljaju na ukidanje društvenog i vladinog poretka u Nemačkoj, ali i u drugim državama Evrope - izjavili su tada u policiji.

VIDEO: Bugarski nacisti traže deo teritorije Srbije

(Telegraf.rs / Bild.de)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    30. januar 2019 | 14:50

    FASIZAM JE JAK KAO NIKAD U EVROPI I AMERICI A MATERIJALNIH SREDSTAVA IM NEHVSLI JER JE 30 HILJADA FIRMI U SVETU U NJIHOVIM RUKAMA!! BITI FASISTA U EU JE IN A NAORUZAVAJU SE MASOVNO I OBUCAVAJU U KAMPOVIMA SIROM ,DEMOKRATSKE EVROPE!! ISTORIJA CE SE PONOVITI I RATA CE BITI!! HINKI JE OPET IKONA U KUCAMA!!

  • TopolM

    30. januar 2019 | 15:30

    A mi ćemo da gledamo Acu, parove i zadrugu.... Živela SRBIJA!

  • car

    30. januar 2019 | 15:17

    Nacisticki kampovi nisu problem za nacisticku jEvropu kuda nas vode ovi nasi "drzavotvorci'...a nama je problem rodoljubivi kamp na Zlatiboru koji je ugasen po hitnom postupku.Dal' da vidimo sa ovim nacistima da otvore jedan kod nas ?Odavno nisu kampovali ovde...a i "drzavotvorci" verovatno ne bi imali nista protiv!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA