≫ 

Ovako je bahati sin Nikolasa Madura razbesneo narod u Venecueli: Svi ga pamte po "kiši dolara" i zlatnom autu (FOTO) (VIDEO)

Ovaj mladić je poznat po brojnim kontroverzama, a građane je više puta naljutio svojim ponašanjem u javnosti

  • 6

Venecuelu potresa velika politička i ekonomska kriza, a problemi sa kojima se suočava narod ove države sada je prešao i na međunarodni nivo. Iz minuta u minut se menja situaciju u ovoj zemlji, a opozicija nema nameru da odustane od smene režima predsednika Nikolasa Madura. Tokom proteklih godina, isplivalo je dosta detalja iz njegovog privatnog života. Mediji neprestano pišu u o luksuznom životu koji vodi zajedno sa suprugom Silijom Flores, a sada je u centar pažnje dospeo i njegov sin.

Ovog momka u Venecueli zovu "Nikolasito" Foto: Profimedia

Nikolas Ernesto Maduro Gera je venecuelanski političar i sin predsednika Nikolasa Madura. Otac ga je imenovao za šefa korpusa specijalnih inspektora predsedništva i koordinatora Nacionalne filmske škole Venecuele. U svojoj zemlji je poznat i kao "Nikolasito".

MLADOST I OBRAZOVANJE

Maduro Gera je rođen u Venecueli 21. juna 1990. godine. On je jedino dete Nikolasa Maduro, koje je predsednik Venecueli dobio u prvom braku sa Adrianom Gera Angulo. Kao dete je bio zanteresovan za umetnost, a između 1998. i 2004. godine, bio je flautista u venecuelanskom programu El Sistema.

Iako je želeo da napravi muzičku karijeru, ostvario je 77 od 235 mesta na listi čekanja za Nacionalni eksperimentalni univerzitet umetnosti, pa je odlučilo da odustane od te ideje.

Njegovi bodovi iz srednje škole nisu bili dovoljni kako bi se upisao na željene studije.

Potom je pohađao Nacionalni eksperimentalni univerzitet oružanih snaga, gde se specijalizovao za ekonomiju. Godine 2011. je počeo da radi za Ministarstvo javnosti, a onda je od 2014. godine njegov status postao nepoznat.

POLITIČKA KARIJERA

Njegova politička karija počinje ubrzano da se razvija od kada je njegov otac postao predsednik Venecuele. Godine 2013. Maduro je svog sina imenovao za šefa Korpusa specijalnih inspektora Predsedništva, organizacije koja je zadužena da posmatra efekte koje ostvaruje predsednik Venecuele.

Na njegov 24. rođendan 21. juna 2014. godine, otac ga je imenovao i za koordinatora Nacionalne filmske škole Venecuele. Pre imenovanja, mlađi Maduro nije imao mnogo iskustva kao političar i nije imao iskustvo u kinematografiji.

Nakon izbora za Ustavotvornu skupštinu 2017. godine, Maduro Gera je dobio svoje mesto u ovoj ustanovi.

Godine 2017. u avgustu, američki predsednik Donald Tramp je rekao da neće isključiti vojnu opciju kako bi se suprotstavio vladi Nikolasa Madura i kako bi sprečio da se kriza u Venecueli produbi.

Maduro Guera je tada na petoj sednici Ustavotvorne skupštine Venecuele, poručio SAD, da će ako napadnu njegovu zemlju, "rafali stići u Njujork, a da će njihova vojska napasti i zauzeti Belu kuću".

NEPOTIZAM

Predsednik Nikolas Maduro i njegova žena Silija Flores su optuženi za nepotizam, zbog toga što su članovima svojih porodica i prijateljima nemeštali položaje u venecuelanskoj vladi.

Funkcije koje je Madurov sin dobio su navođeni kao klasični primeri nepotizma predsednika Venecuele.

Potom je Maduro ponovo 25. januara 2017. godine, svom sinu dodelio novu poziciju. Imenovao ga je za Generalnog direktora predsedničkih delegacija i uputstava potpredsednika, što je još više pokrenulo priče o nepotizmu.

INCIDENT NA VENČANJU

Na venčanju Hosea Zalta, sirijsko-venecuelanskog biznismena, 14. marta 2015. godine, Maduro Gera je obasipan američkim dolarima na zabavi u luksuznom Gran Melia hotelu u Karakasu. Na društvenim mrežama čak postoji i snimak, gde se vidi kako mladić pleše na svadbi u ritmu arapske muzike, dok oko njega pada "kiša dolara".

Ovaj incident je izazvao bes građana Venecuele, koji su istakli da se predsednik Maduro ponaša licemerno. U zemlji vlada teška ekonomska situacija i veći deo stanovništva živi u velikom siromaštvu. Takođe, strana valatu je u Venecueli zabranjena, pa je narod sa razlogom bio veoma ogorčen.

Tokom kongresa vladajuće partije, mlađi Maduro je istakao da se ovaj incident bazira na tračevima.

SLIKE MLAĐEG MADURA

Tokom zabave u Kreole klubu u Marakaibu, žena po imenu Rita Morales je uslikala Madurovog sina mobilnim telefonom. Prema svedocima, Maduro je stigao na zabavu okružen telohraniteljima i boravio je daleko od ostalih gostiju.

Telohranitelji su pokušali da oduzmu telefon Moralesovoj i da je prisele da obriše slike, ali je ona to odbila i napustila je zabavu. Nekoliko dana nakon tog incidenta, posetili su je policajci, koji su joj prema pričama svedoka slomili mobilni telefon.

Potom su 8. juna 2017. godine, ona i njen muž privedeni od strane Bolivarijske obaveštajne službe. Par je imao nameru da se ukrca na privatni let za Arubu.

ZLATAN AUTOMOBIL

Ono što je dodatno razbesnelo narod u Venecueli jeste snimak na kojem se navodno nalazi sin predsednika Madura. Snimak je nastao 2018. godine, a na njemu se vidi kako osoba, za koju svetski mediji pričaju da je Madurov sin, po izlasku iz jednog kazina, ulazi u zlatan automobil.

Mnogi su ovo videli kao besmisleno rasipanje novca na zabavu i provod, dok veći deo naroda grca u dugovima, ne prima platu i nema šta da jede. Oko 3 miliona građana je zbog toga otišlo iz zemlje u potrazi za poslom i boljim životom.

PRIVATNI ŽIVOT

Maduro Gera je u braku sa Grisel Tores i par ima dve ćerke, prva je rođena 2007. godine, dok je druga rođena 2014.

VIDEO: Da li je američki zvaničnik slučajno otkrio plan za invaziju na Venecuelu?

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim1

    4. februar 2019 | 22:37

    Taj ist kao Marko Milosevic tatin sin.Zato ne mogu ove komunjare da smislim.

  • Patriota

    4. februar 2019 | 21:13

    Bahati sinovi i rodjaci cesto su kostali mandata predsednike drzava...

  • Nikola

    4. februar 2019 | 21:08

    Ma Amere samo nafta zanima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA