Pompeo zahteva da venecuelanska vojska prestane da blokira pomoć SAD: Maduro zaustavlja brodove i kamione

Države očajnički pokušavaju da pomognu stanovništvu, tvrdi državni sekretar SAD

  • 3

Vašington je obećao humanitarnu pomoć južnoameričkoj zemlji u krizi nakon priznavanja samoproglašenog privremenog predsednika Huana Guaido. Predsednik Venceuele Nikolas Maduro to naziva političkim trikom i izgovorom za invaziju.

- Venecuelancima očajnički treba humanitarna pomoć. SAD i druge države pokušavaju da pomognu, ali vojska Vencuele, pod nalogom Madura blokira pomoć kamionima i brodovima - napisao je državni sekretar SAD-a Majk Pompeo na Tviteru.

On je dalje naveo da Nikolas Maduro mora da dozvoli da humanitarna pomoć stigne do stanovništva.

Guaidova administracija 4. februara najavila je da će održati međunarodnu konferenciju 14. februara kako bi zatražili hitnu humanitarnu pomoć.

Guaido je proglasio sebe privremenim predsednikom 23. januara. Maduro ga u međuvremnu naziva marionetom SAD-a i optužuje Vašington, koji je objavio da su svi odgovori na krizu u opticaju, da je organizovao puč u Venecueli.

(M.Ro./Sputnik news)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    6. februar 2019 | 21:11

    E Ameri sad vidite ko je Gazda u Venecueli. Maduro ili ovaj vaš pion

  • Saša....

    7. februar 2019 | 07:57

    Isto kao I kod nas,prvo dovedu jedan narod do siromaštva I bede,a onda šalju humanitarnu pomoć tom istom narodu.nevidjen cinizam u istoriji covecanstva...

  • Milorad Vujicic

    7. februar 2019 | 03:10

    Nek se America razoruza i povuce sa Kosova i Evrope i nek prestane pljackati po svetu pa ce time pomoci svima ukljucujuci Venecuelane.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA