≫ 

Oni su najbogatiji ljudi u Kongresu: Vedre i oblače Amerikom, primaju ogromne plate, a evo koliko imaju na računima i odakle im milioni (FOTO)

Pored visoke plate, mnogi su zaradili pravo bogatstvo baveći se drugim poslovima ili su se dobro oženili

  • 4

Članovi Kongresa dobijaju platu od 174.000 dolara, što je dvostruko više od nacionalnog prosečnog prihoda domaćinstva u SAD.

Međutim, mnogi predstavnici i senatori su zaradili bogatstvo još ranije, baveći se nekim drugim poslom.

Ovo je 10 najbogatijih članova Kongresa, koji trenutno služe u Predstavničkom domu i Senatu, kao i izvori njihovog bogatstva, prema analizi iz 2018. godine.

10. Skot Piters - 32 miliona

Piters ima 32 miliona Foto: Wikipedia

Demokratski predstavnik Skot Piters iz Kalifornije imao je dugu karijeru kao advokat u slučajevima visokog profila. On je takođe mnogo uložio u zaradu i oženio se sa Linn Gorguze, predsednikom i izvršnim direktorom Cameron Holdings, privatne investicione kompanije.

9. Pol Mičel - 37,7 miliona

Mičel ima 37,7 miliona Foto: Wikipedia

Republikanski predstavnik Pol Mičel iz Mičigena bio je korporativni izvršni direktor sa povelikim portfoliom.

8. Kris Kolins - 43,5 miliona

Kolins iam 43,5 miliona Foto: Wikipedia

Kris Kolins iz Njujorka, prvi izabrani republikanac koji je podržao predsedničku kampanju Donalda Trampa za 2016. godinu, poseduje udeo u različitim kompanijama od proizvodnje do biotehnologije.

Nedavno je optužen za insajderske trgovine, a suđenje mu je zakazano za početak 2020. godine.

7. Trej Holingsvort - 50,1 milion

Holingsvort ima 50,1 milion Foto: Wikipedia

Trej Holingsvort ima samo 34 godine, ali republikanac iz Indijane ima značajno bogatstvo od svog oca, osnivača "Hollingsvorth Capital Partners", koji obnavlja fabrike.

6. Diana Fajnstajn - 58,5 miliona

Fajnstajn ima 58,5 miliona Foto: Wikipedia

Senatorka Diana Fajnstajn iz Kalifornije ima udeo u Carlton hotelima. Pored toga, udata je za predsednika i kompanije Blum Capital, Ričarda Bluma.

5. Ričard Blumental - 70 miliona

Blumental ima 70 miliona Foto: Wikipedia

Demokratski senator Ričard Blumental iz Konektikata ima značajna sredstva od nekretnina širom Njujorka, delom zbog njegove supruge, Sintije Malkin. Malkin je ćerka mogula nekretnina, Pitera Malkina.

4. Vern Bjukenen - 73,9 miliona

Bjukenen ima 73,9 miliona Foto: Wikipedia

Republikanski predstavnik Vern Bjukenen sa Floride je veoma uspešan auto-diler na jugoistoku SAD-a. Bjukenen je nedavno došao na udar javnosti zbog kupovine jahte za koju se procenjuje da vredi između jedan i pet miliona dolara, istog dana kada je glasao za smanjenje poreza u 2017. godini.

3. Mark Vorner - 90,2 miliona

Vorner je težak 90,2 miliona Foto: Wikipedia

Demokratski senator Mark Vorner iz Virdžinije je najbogatiji senator, zarađujući svoje bogatstvo kroz nekretnine, energiju i telekomunikacije.

2. Majkl Mekaul - 113 miliona

Mekaul je drugi najbogatiji u Kongresu Foto: Wikipedia

Republikanac Majkl Mekaul iz Teksasa postao je jedan od najbogatijih članova Kongresa preko svoje supruge, Linde Mekaul, koja je ćerka radijskog i komunikacijskog giganta Lovri Maisa.

1. Greg Gianforte - 135,7 miliona

Gianforte je najbogatiji član Kongresa Foto: Wikipedia

Predstavnik Montane, republikanac Gre Gianforte, republikanac, trenutno je najbogatiji član Kongresa, zarađujući bogatstvo kroz razvoj softvera.

VIDEO: Ovako bahata deca bogataša proslavljaju Božić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Лицемер

    11. februar 2019 | 08:09

    Узимају огромне паре а воде ратове по свету па онда прозивају Путина да се обогатио на власти. Путин је сломио терористе у Сирији које је запад створио и наоружао.

  • Micko

    11. februar 2019 | 10:01

    A sto ne objavite listu nasih najbogatijih u parlamentu siguran sam da ne zaostaju mnogo za ovim amerikancima,naravno da se uracuna sve ono sto poseduju a vodi se na nekog drugog od nekretnina do bankovnih racuna sirom sveta.

  • Ziki

    11. februar 2019 | 08:07

    Sirotinja, pa se bave politikom. 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA