≫ 

Nagrada je 3.000 evra ako znate nešto o Milanu: Srpskog Spajdermena iz Ratara juri cela Nemačka! (FOTO)

Srbin se našao na međunarodnoj poternici zbog najmanje 13 oružanih pljački počinjenih u poslednjih godinu dana u Nemčkoj, Francuskoj i Austriji

  • 28

Policija u Dortmundu raspisala je nagradu od 3.000 evra za bilo kakvu informaciju koja bi dovela do hapšenja opasnog srpskog kriminalca Milana Markovića (58), koji se našao na listi najtraženijih ljudi u Nemačkoj.

Marković, rodom iz Ratara, u bekstvu je posle najmanje 13 oružanih pljački koje je počinio u više nemačkih saveznih država, ali i u Francuskoj i Austriji.

Plakat: Polizei Dortmund

Policija posebno napominje da oni koji ga vide njegov izgled ne prevari, jer je Marković veoma spretan i atletski građen zbog čega do je sada uspeo da umakne poteri.

Zbog svoje okretnosti, ali i načina na koji je upadao u stanove, prozvan je srpskim Spajdermen. On se, prema izveštajima policije, pentrao preko oluka i upadao preko terasa u stanove iz kojih je uzimao dragocenosti - uglavnom novac i nakit.

Takođe, za Markovićem je izdat i međunarodni nalog za hapšenje preko kancelarije Interpola, saznaje Telegraf.rs.

U međuvremenu, policija je izradila plakat sa njegovom fotografijom i raspisanom nagradom od 3.000 evra, kao i kontakt gde treba da se jave oni koji ga prepoznaju i imaju bilo kakvu informaciju koja bi dovela do njegovog hapšenja.

Policija takođe upozorava da je Marković verovatno i naoružan, i ako ga slučajno primete da mu ne prilaze, već da odmah pozovu policiju.

VIDEO: Srbi uhapšeni posle pljačke zlatare u Austriji

(I. Č./Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA