≫ 

Srbin uhapšen na Haitiju sa Amerikancima i Rusima kao deo bande naoružane do zuba: Ovako su ih sve pohvatali (VIDEO)

Policija je zaplenila šest pušaka, šest pištolja, određenu količinu municije, pet pancir prsluka, dve profesionalne bespilotne letelice, telekomunikacijsku opremu, kao i nekoliko registarskih tablica i dva vozila

  • 0

Nekoliko stranaca, među kojima jedan srpski državljanin, kao i jedan Haićanin privedeno je u centru Port-o-Prensa zbog posedovanja arsenala automatskog oružja i protiv njih je podignuta optužnica za "zločinačko udruživanje", saopštila je policija Haitija.

- Privedena je grupa od osam muškaraca, među kojima pet Amerikaca, jedan Srbin, jedan Rus i jedan Haićanin. Optuženi su za nezakonito posedovanje oružja i zločinačko udruživanje - navela je policija, prenosi Kurir.

Oni su uhapšeni usred anti-vladinih demonstracija, a nakon što je u njihovim vozilima pronađeno oružje, oprema za komunikaciju i nekoliko registarskih tablica, prenosi lokalni sajt "Nuvelist", pozivajući se na policijske izvore.

Grupa je privedena u nedelju uveče na jednom policijskom kontrolnom punktu kod Centralne banke Haitija.

Policija je zaplenila šest pušaka, šest pištolja, određenu količinu municije, pet pancir prsluka, dve profesionalne bespilotne letelice, telekomunikacijsku opremu, kao i nekoliko registarskih tablica i dva vozila.

Sedmorica uhapšenih identifikovani su kao Kent Leland Kreker, Bajavić Danilo, Vlad Janković, Barton Telon, Kristofer Osman, Danijel Dastin i Estera Majkl.

Trenutak privođenja Printskrin: Instagram/HaitiInfoProject

Oni su uhapšeni dok su putovali u vozilima bez registarskih tablica, a neki od njih tvrdili su da rade za vladu.

U trenutku hapšenja oni su napuštali nacionalnu banku, ali policija nije kod njih pronašla nikakav novac.

Haiti prolazi kroz period nestabilnosti zbog političke krize i protesta protiv vlasti.

Opozicija u toj ostrvskoj zemlji od 7. februara organizuje proteste zahtevajući ostavku predsednika Žovenela Moizea. Predsednik na vlasti dve godine odbija da napusti funkciju i preda vlast prelaznoj vladi.

Najmanje sedam osoba je stradalo tokom demonstracija.

VIDEO: Srbija izručila Australijanca osumnjičenog za šverc

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA