≫ 

Srpska narko-banda osuđena na 75 godina u Austriji: Najveće kazne dobili "glavni električar", vođe klana i ljubavnica jednog od njih

Banda je u Austriju dovodila, za uzgoj kanabisa, baštovane iz Srbije, kojima je dala velike plate, a koji su dobili sada kaznu u trajanju do dve do tri i po godine zatvora

  • 0

Sud u Beču proglasio je krivim 21 optuženog u postupku vođenom protiv srpske narko-bande, koja je osuđena za uzgajanje i prodaju narkotika, a jedan od advokata osuđenih Slaviša Žeželj smatra da su izrečene kazne preterane s ciljem da se uputi poruka narko mafiji da su kazne u ovoj zemlji rigorozne.

Grupa je osuđena na ukupnu kaznu od 75 godina zatvora, a pojedinačno kazne se kreću između dve i sedam i po godina.

Oni su najpre bili optuženi za uzgoj pola tona marihuane, ali je presuda ipak doneta na osnovu znatno manje količine.

Austrijska policija u trag ovoj grupi je ušla na osnovu informacija dobijenih od srpskih čuvara reda, a opsežno praćenje vodilo je krajem maja prošle godine do akcije hapšenja i otkrića plantaža.

Glavni optuženi, koji je navodno rukovodio sa deset plantaža kanabisa osuđen je samo za dve plantaže i dobio je kaznu od pet godina zatvora.

Najduža kazna izrečena je "glavnom električaru", koji je održavao sisteme, koji je vodio detaljni dnevnik o svojim aktivnostima, stavljajući ga na raspolaganje policije, dobio je, pošto je priznao krivična dela, najdužu kaznu u trajanju od sedam i po godina.

Advokat smatra da su kazne rigorozne Foto: Foter/Flickr/SalFalko

Banda je u Austriju dovodila, za uzgoj kanabisa, baštovane iz Srbije, kojima je dala velike plate, a koji su dobili sada kaznu u trajanju do dve do tri i po godine zatvora.

Među optuženima bila je i jedna žena koja je tvrdila da je samo zbog ljubavi dospela do jedne plantaže, jer je tamo čistila i kuvala svom partneru, a rekla da nikada nije ni imala dodir sa marihuanom.

Ona je dobila čak četiri godine zatvora, jer sudija nije poverovao u njenu priču.

- Smatram da je sud izrekao drakonske kazne. Vođe klada dobile su pet godina, a žena koja je bila ljubavnica jednog od njih, i koja je sa njim zatrudnela i u zatvoru rodila dete, dobila je čak četiri godina zatvora. Kazne su neproporcionalne - kritikuje Žeželj u izjavi Tanjugu.

Kazao je da se ne slaže sa presudom i da razmišlja u slučaju da svoja štićenika o ulaganju žalbe.

Članovi bande su osuđeni na 75 godina zatvora Foto: Profimedia/AFP

Prema njegovim rečima kazna izrečena ženi je posebno teška, jer će joj, pošto je kazna duža od tri godine, vlasti oduzeti dete. Preneo je da je žena potrešena i da se plaši za svoje dete.

- Ljudi koji su mnogo više bili umešani od nje dobili su manje kazne - podvukao je Žeželj dodajući da je sud bio nemilosrdan.

Takođe je kazao da je najvišu kaznu u trajanju od 7,5 godina dobio električar koji je sve priznao i koji je teretio ostale, dok su dalji optuženi koji su ćutali pred sudom prošli daleko bolje.

- Sud je doneo strogu presudu kako bi uputio signal da su kazne veoma stroge u Austriji - smatra on dodajući da ne razume logiku kojom se rukovodio sud donoseći presudu.

VIDEO: Srbin uhapšen na Haitiju kao deo bande naoružane do zuba

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA