≫ 

RAT NA VIDIKU: Maduro naredio diplomatama iz Kolumbije da napuste zemlju za 24 sata, broje se mrtvi na granici s Brazilom (FOTO) (VIDEO)

Kamioni sa humanitarnom pomoći pokušali su danas preko Kolumbije da uđu u Venecuelu

  • 48

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro saopštio je danas da Karakas prekida diplomatske odnose sa Kolumbijom i najavio proterivanje nekih kolumbijskih diplomata nakon što je ta zemlja pomogla nastojanja opozicije da dopreme humanitarnu pomoć u Venecuelu.

- Strpljenje je iscrpljeno. Ne mogu da tolerišem više da se kolumbijska teritorija koristi za napade protiv Venecuele. Iz tog razloga, odlučio sam da prekinem sve političke i diplomatske odnose sa kolumbijskom fašističkom vladom - rekao je Maduro.

On je rekao da ambasador i diplomatsko osoblje Kolumbije imaju 24 časa da napuste Venecuelu, prenosi Rojters.

MADURO PREDSEDNIKU KOLUMBIJE: TI SI ĐAVO

Na skupu u Karakasu, predsednik Maduro izrazio je bes prema svom kolegi.

- Nijedan predsednik Kolumbije do sada nije pao i učinio ono što je Ivan Duke protiv Venecuele. Izgleda nevino, sa anđeoskim licem, ali ja bih zgrabio njegove obraze i rekao mu da je đavo. Ivan Duke, ti si đavo - poručio mu je Maduro.

Opozicioni lider Huan Guaido ranije danas javno se pojavio pored kolumbijskog predsednika Ivana Dukea, otvorenog kritičara Madura.

Da podsetimo, danas je došlo do sukoba na granici Venecuele i Kolumbije zbog kamiona sa humanitarnom pomoći, koji su pokušali da uđu u zemlju, a na koje je vojska Venecuele bacila suzavac i preprečila im put.

Jedan kamion iz konvoja sa humanitarnom pomoći koji je ušao u Venecuelu iz Kolumbije je zapaljen, vijori se gust dim, pokazuju snimci venecuelanske televizije, prenosi Rojters.

Građani su počeli da uzimaju pakete sa humanitarnom pomoći iz drugog kamiona.

Venecuelanska vojska ispalila je suzavac na ljude koji su pokušali da pređu u Kolumbija, a najmanje 13 pripadnika bezbednosnih snaga je dezertiralo.

KAMIONI SA HUMANITARNOM POMOĆI VRAĆENI U KOLUMBIJU

Najmanje dva kamiona koji su vozili humanitarnu pomoć u Venecuelu vratili su se u skladišta u Kolumbiji nakon što nisu uspeli da pređu granicu, izveštava Rojters.

Kako prenosi Sputnik, još dva kamiona zapaljena su na mostu Simon Bolivar koji povezuje dve zemlje.

MRTVI I POVREĐENI NA GRANICI S BRAZILOM

Najmanje četiri osobe su poginule, a 18 je povređeno u sukobima vojnika i lokalnog stanovništva na jugoistoku Venecuele nedaleko od granice sa Brazilom, javio je AP.

Prema rečima doktora iz obližnje bolnice, u pitanju su žitelji grada Santa Elena de Uajren.

Do sukoba je došlo kada je opozicija pokušala da sprovede plan o dopremanju humanitarne pomoći iz Brazila čemu se protivi predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

Na društenim mrežama dele se snimci sukoba, na kojima se vide krvavi ljudi kako beže i traže pomoć.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. februar 2019 | 22:14

    EVO RATA U KOME CE MILIONI STRADATI ZBOG PROKLETE NAFTE !!! 3 SVETSKI RAT JE VEC POCEO A SADA CE SE SIRITI KAO PLAMEN SIROM SVETA!!!!

  • Gile

    23. februar 2019 | 23:02

    Počinju snimci na kojima je obavezno trudna žena, zatim idu oni sa uplakanom decom, pa priče o šikaniranju, izveštaji K.Amanpur, i onda doleću bombe.Nikako da promeni scenario ta imperijalistička nakaza.

  • Тодорић

    23. februar 2019 | 23:19

    Боже,убиће га као што су убили све непослушне,а затим ће сервирати причу да је јужноамерички кољач...ех,када би астероид звекнуо на уса,био би мир на свету...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA