≫ 

Ubijen putnik koji je pokušao da otme avion u Bangladešu: Hteo da razgovara sa premijerom jer se posvađao sa ženom (FOTO) (VIDEO)

On je pokušao da sa pištoljem uđe u pilotsku kabinu

  • 2

Pripadnici specijalnih snaga Bangladeša ubili su danas muškarca koji je navodno pokušao da upadne u pilotsku kabinu aviona kompanije "Birman Bangladeš Erlajns" na letu od Dake do Dubaija, zbog čega je pilot izveo prinudno sletanje u Čitagongu, rekli su zvaničnici.

Navodni otmičar je rekao pilotu da ima ličnih problema sa suprugom i da želi da razgovara s premijerom Bangladeša, prenosi Rojters.

- Pokušali smo da ga uhapsimo ili nateramo da se preda, ali je on odbio i mi smo ga ubili - rekao je general-majoj Motijur Rahman.

Lokalni mediji preneli su ranije da je čovek sa pištoljem pokušao da uleti u pilotsku kabinu, izveštava Russia today.

Sputnik je ranije preneo da su svi putnici, njih 142, evakuisani. Međutim, izvori rt.com navodili da je bar jedan član posade aviona ostao u letelici sa otmičarem. 

Policija i odeljenje za brze intervencije su na aerodromu Ša Amana. Prevoznik koji je morao da menja rutu je Biman Bangladeš Erlajn, a let je broj BG 147.

Lokalni mediji navode da je navodno jedan član posade povređen tokom pokušaja otmice. Za sada nema izjava zvaničnika.

Za lokalnu Somoy TV jedan od putnika je rekao:

- Otmičar je ispalio jedan hitac. Kada je pilot krenuo za njim, napadač je rekao da želi da razgovara sa premijerom - navodi ovaj svedok.

Kako je izjavio vazdušni šerif Mofid, otmičar je tvrdio da ima pištolj. Kako je rekao šef Civilnog vazduhoplovstva Najim Hasan, osumnjičeni je ranije tvrdio da ima bombu.

- Kako nam se činilo iz razgovora s njim, deluje da je psihički nestabilan - rekao je Hasan.

Napadač je zadržao samo jednog člana posade kao taoca.

Identitet napadača još nije poznat.

VIDEO: Avioni se sudarili u letu, Indija u neverici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA