Vijorila se trobojka, okretali se prasići, razvilo se kolo: Sidnej u znaku Tesle i Srbije (VIDEO)

Ovaj festival izazvao je oduševljenje na društvenim mrežama

  • 8

U Sidneju u Australiji je ovog vikenda održan "Srpski festival", manifestacija koja promoviše srpsku kulturu i tradiciju. Na ulicama grada moglo se čuti srpsko kolo ali videti i lik slavnog naučnika Nikole Tesle, kojim se Srbi najviše ponose.

Upravo je lik Nikole Tesle krasio ulice Sidneja i pozivao sve da dođu na ovaj festival, koji se održavao 23. i 24. februara u australijskom gradu.

Njega je na naslikala umetnica Petrija Pajić, navodi se na Fejsbuk stranici festivala.

Veliki broj Srba u dijaspori posetio je festival, jedan od najpopularnijih događaja koji promovišu srpsku kulturu i tradiciju u inostranstvu.

U parku Tumbalong u delu grada koji se zove Luka Darling razvilo se srpsko kolo, vijorile su se srpske zastave, dok je ceo događaj upotpunjen vatrometom.

Ovaj festival izazvao je oduševljenje na društvenim mrežama, a mnogi su komentarisali kako je sve bilo divno.

- Bravo naši daleko od svoje Srbije. Raspalite da ceo svet vidi i čuje kakav smo mi narod. Samo veselo - glasi samo jedan od komentara na Fejsbuk stranici.

Naravno, nijedan srpski događaj ne može da prođe bez prasića na ražnju!

Kako bi najavili festival, organizatori su ranije objavili promo video, kojim su takođe privukli veliku pažnju.

Na njemu devojka na harmonici svira srpsko kolo, dok se oko nje polako stvara grupa mladih iz AKUD Ivo Lola Ribar iz Beograda, koji se hvataju za ruke i Australijancima priređuju pravi spektakl na ulici.

Sudeći prema ovim snimcima, u Sidneju je ovog vikenda bila prava srpska žurka!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    24. februar 2019 | 23:58

    U AUSTRALIJI ZIVE SRBENDE PRAVE KOJI SE DRUZE I UZAJAMNO POMAZU !! OKUPLJAJU SE U NASIM CRKVAMA I KLUBOVIMA !!! U BRIZBENU PORED CRKVE ZASADILI BOROVE SA RAVNE GORE A TU JE I BRVNARA CICA DRAZE DJENERALA !!! TAMO I NASI CETNICI MARSIRAJU SA NJIHOVOM VOJSKOM ,AMERICKOM I ENGLESKOM KAO SAVEZNICI U 2 RATA!!! TAMO SMES RECI DA SI SRBIN!!

  • Љиљана

    25. februar 2019 | 21:47

    И ове године смо учествовали, продајући ствари под шатором, за помоћ Србима на Косову. Једино нам је ове године, у суботу, време покварило број посетилаца (киша падала у интервалима сваких десетак минута), али и поред тога се играло коло, на бини, а и поред ње, јело и пило, и било весело. Недеља је била боља, и временски те и број посетилаца је био већи, туриста и Срба из Сиднеја и околине. Чак је и фолклорни ансамбл из Западне Аустралије гостовао.

  • Marko

    12. mart 2019 | 11:56

    Ona slika od Tesla je ko da neko dete u malu školu na farbo a ne starija osoba. Preporucujem da nađete nekoga drugog za ovo i možda treba nova krv u tu organizaciju isto. Ovo je bilo sramota.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA