≫ 

Albanska mafija preuzela tržište kokaina u celoj Velikoj Britaniji: Glavnu reč vodi jedna ozloglašena banda

Zbog toga se sada Velika Britanija suočava sa najvećim brojem mladih korisnika kokaina u Evropi

  • 22

Albanska mafija ili "Mafija Šiptara" preuzela je kontrolu nad tržištem kokaina u Velikoj Britaniji, piše britanski Miror i dodaje da se rvednost tog tržišta procenjuje na 5,7 milijardi evra.

Ta mafija je polako preuzela tržište u Britaniji, nakon što se veliki broj Albanaca preselio u Britaniju nakon pada komunizma u Albaniji 1990. godine, piše list.

Kako se navodi, sada "zastrašujući kriminalci" kontrolišu skoro celo tržište u Velikoj Britaniji, sa kokainom koji je najjeftiniji od 1990. godine, i najčistiji u poslednjih 10 godina.

Do preuzimanja tržišta je došlo tako što je albanska mafija odbacila posrednike i počela direktno da komunicira sa kolumbijskim kartelima, što je omogućilo niže cene i veću čistoću kokaina na tržištu.

Foto ilustracija: Telegraf/Youtube/HELLBANIANZ

Zbog toga se sada Velika Britanija suočava sa najvećim brojem mladih korisnika kokaina u Evropi.

Miror navodi da je jedan mali zupčanik u tom carstvu, gde glavnu reč vodi ozloglašena banda Helbanianc koja vlada delom istočnog Londona.

Portparol Nacionalne agencije za kriminal rekao je listu da albanske kriminalne grupe imaju veliki uticaj na ostale kriminalne organizacije u Velikoj Britaniji i pristup tržištu narkoticima, pre svega kokainom, a povezane su blisko sa grupama preko kojih peru novac i trguju ljudima.

KO SU "HELBANIJANZI"? 

"Helbanijanzi" su ulični trgovci i izvršitelji mafije Šiptar, albanskog organizovanog kriminalnog sindikata, a imanje Gaskoin, izgrađeno šezdesetih godina prošlog veka i koje zauzima zemljište koje se spušta južno od centra Barkinga do Temze, njihov je dom.

Ova banda snima i muzičke spotove u kojima podsećaju ljude da su "HB spremni za nasilje" i da poseduju potrebnu ljudsku snagu i oružje pa im je takva i reputacija u britanskom podremlju.

- Kada dolazite iz zemlje u kojoj je došlo do sukoba i imate reputaciju da ste nemilosrdni, to drugima govori da moraju da sarađuju sa vama - rekao je Toni Sagers, bivši član Nacionalne agencije za kriminal.

Takođe se ističe i to kako na Albance gledaju u kriminalnim krugovima. Oni važe za "sofisticirane, profesionalne i rade ono što obećaju, Albanci uvek dostave ono što treba".

Ova mlađa generacija albanske narko-mafije počela da pravi video snimke i maše novcem, hvaleći se kako su Helbanijanzi, preuzeli kontrolu nad trgovinom drogom.

Meštani kažu kako se oni okupljaju u 21 sat, a neke prepoznaju sa snimaka na Jutjubu, kojima pokušavaju da namame sveže regrute, sa oskudno odevenim ženama, bentlijima i gomili keša. Na fotografijama na Instagramu mogle su da se vide i tetovaže "UČK".

Pre nego što im je nalog zatvoren u novembru, Helbanijanz je imao 115.000 sledbenika na Instagramu. U svojim pesmama govore o odbrani teritorije sa kalašnjikovim i pretnjama rivalima.

Međutim, život Helbanijanza na visokoj nozi podstakao je napetosti u albanskoj mafiji jer neki od njihovih dilera, ne vole takvo ponašanje. Oni žele da budu neupadljivi i ostvaruju profit a da ne budu uhvaćeni.

Više o bandi "Helbanijanz" možete pročitati OVDE.

VIDEO: Ispovest Srbina koji je prebio članove "Black Mafia Family" jedne od najjačih mafijaških grupa u Americi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad Vujicic

    25. februar 2019 | 12:11

    Na pravom su mestu,samo da se nastave sirit tamo.To je najunosniji biznis koji je britanija sama podrzala na kosovu.napred siptari,10 djece u engleskoj pa jos jedno kosovo.

  • Tea

    25. februar 2019 | 12:08

    Hvala Engleskoj sto ih je primila ,jer to su njeni ljubimci.

  • Rakija

    25. februar 2019 | 12:04

    Ništa novo sve mi to znamo.Ali Englezima oni odgovaraju,pràve pare za njih.Fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA