Haos u Tirani: Demonstranti pokušali da probiju koridon i uđu u parlament. Gađali policiju petardama, oni uzvratili suzavcem (FOTO)

Uz demonstrante na trgu ispred zgrade parlamenta, nalaze se i poslanici opozicije

  • 2

Pristalice opozicije u Albaniji pokušale su večeras u Tirani da probiju policijski kordon i uđu u zgradu parlamenta, javlja ATA.

Policija je odgovorila suzavcem, dok su demonstranti policajce gađali raznim predmetima i petardama.

Demonstranti su se ponovo večeras okupili u Tirani, gde su ispred zgrade parlamenta bacali baklje i zapalili automobilske gume kako bi sprečile poslanike vladajućih stranaka da uđu u zgradu.

Uz demonstrante na trgu ispred zgrade parlamenta, nalaze se i poslanici opozicije, koji traže prekid plenarne sednice. ATA navodi da je među demonstrantima i predsednik Demokratske partije Ljuljzim Baša.

Policija je bacala suzavac, dok su demonstranti policajce gađali raznim predmetima i petardama Foto: Tanjug/AP

Kako objašnjava AP, parlament je trebalo da zaseda u četvrtak, ali je sednica pomerena za danas kako bi se izbegle ranije najavljene demonstracije. Pristalice opozicije su onda promenile plan i proteste organizovale danas.

Opozicija predvođena Demokratskom partijom tvrdi da je levičarska vlada premijera Edija Rame korumpirana i povezana sa organizovanim kriminalom. 

Demonstranti su se ponovo večeras okupili u Tirani Foto: Tanjug/AP

Opozicioni poslanici traže od vlade da ustupi mesto prelaznoj vladi i raspiše vanredne izbore.

Vladajući socijalisti imaju 74 poslanika u parlamentu od 140 mesta.

Opozicioni poslanici traže od vlade da ustupi mesto prelaznoj vladi i raspiše vanredne izbore Foto: Tanjug/AP

Albanska opozicija od 21. februara ne učestvuje u radu parlamenta, nakon što je lider najveće opozicine stranke Demokratske partije Ljuljzim Baša dostavio potpisane izjave poslanika kojima se odriču svojih mandata.

Pristalice opozicije u Albaniji pokušale su večeras u Tirani da probiju policijski kordon i uđu u zgradu parlamenta Foto: Tanjug/AP

Protesti u Albaniji su održani i ranije tokom nedelje kada su demonstranti pokušali da upadnu u kancelariju predsednika vlade Albanije i kada je došlo do sukoba s policijom u kojima je povređeno više desetina učesnika, novinara i policajaca. 

VIDEO: Antivladin protest u Tirani prerastao u nasilje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Воки

    27. februar 2019 | 07:00

    Одзвонило Рами, по свој прилици.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA