≫ 

Merkelova i Makron u najtoplijem zagrljaju do sada: Ovako su danas razgovarali o jednoj važnoj temi (FOTO)

Nemačka kancelarka je izjavila da ako Britaniji treba više vremena da reši svoj odlazak iz Evropske unije, ona to neće odbiti

  • 9

Nemačka kancelarka Angela Merkel sastala se danas sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom.

Tema današnjeg sastanka bio je Bregzit, kao i odnosi sa SAD i drugim evropskim pitanjima.

Nemačka kancelarka je izjavila da ako Britaniji treba više vremena da reši svoj odlazak iz Evropske unije, ona to neće odbiti.

- Ako Britaniji treba još vremena, nećemo odbiti, ali težimo pravom rešenju - rekla je Merkelova na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom u Parizu.

Francuski predsednik sa nemačkom kancelarkom Foto: Tanjug/AP

Fotografije njihovog susreta govore da se radilo o srdačnom i prisnom sastanku.

Inače, sastanak se desio dan nakon što je britanska premijerka Tereza Mej rekla da će Parlament dobiti šansu da glasa za odlaganje izlaska Britanije iz EU zakazanog za 29. mart. To odlaganje zahtevalo bi odobrenje i ostalih članica Evropske unije, prenosi AP.

Merkel i Makron su takođe podsetiti na francusko-nemačko partnerstvo u oblasti odbrane, saopšteno je iz kancelarije francuskog predsednika.

Dvoje lidera u januaru ove godine potpisali su sporazum kojim se obnavlja višedecenijsko prijateljstvo ovih zemalja. Oni su obećali da će povećati saradnju u oblastima spoljne i odbrambene politike, borbe protiv kriminala i terorizma, međunarodnog razvoja i istraživanja.

VIDEO: Vojnika uhvatila trema od prisustva Emanuela Makrona pa se srušio na nos

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA