Najpoznatiji srpski snajperista na ratištu u Ukrajini, stao na ludi kamen: Posle žestokih okršaja i ranjavanja, Dejan postao ruski zet (FOTO)

Na ruskoj društvenoj mreži Vkontatke su se pojavile fotografije sa njegovog venčanja

  • 31

Srpski snajperista Dejan Berić, dobrovoljac u Donbasu, ponovo se našao u žiži interesovanja domaćih medija, ali ne zbog dešavanja na ratištu na istoku Ukrajine.

Naime, on se nadavno oženio, pa je sada zvanično postao ruski zet. Berić je stupio u brak sa Ruskinjom Jelenom, a venčanje je bilo u ruskoj pravoslavnoj crkvi u Rusiji.

Par se venčao u crkvi Foto: VK/Lena Berich

Na ruskoj društvenoj mreži Vkontatke su se pojavile fotografije sa njegovog venčanja.

Na njima se može videti da je mlada nosila klasičnu belu venčanicu, dok se mladoženja venčao u svečanoj uniformi okićen brojnim odličjima.

Venčali su se na dan zaljubljenih Foto: VK/Lena Berich

Prema pisanju pojedinih medija, par se venčao na Dan zaljublenih 14. februara i to u Donjecku.

Vest je na tviteru uz fotografije objavio dopisnik radija Slobodna Evropa/Radio Liberty iz Ukrajine Kristofer Miler.

- Izgleda da se tvrdokorni srpski snajperista Dejan "Deki" Berić oženio u "Donjeckoj narodnoj republici", ni manje ni više nego na Dan zaljubljenih - piše u tvitu.

KO JE DEJAN BERIĆ?

Dejan Berić, je jedan od najpoznatijih dobrovoljaca iz Srbije koji se bori u Ukrajini.

Berić je kao snajperista dobrovoljno pristupio proruskim snagama u Donjecku, a za iskazanu hrabrost u borbama protiv ukrajinske vojske odlikovan je najvećim priznanjima Novorusije. Dobio ih ih je ukupno šest. Među njima je i Herojski krst za izvanredan rad snajperom i uništavanje šest protivničkih snajpera.

Pre odlaska na ratište radio je na gradilištima u Sočiju i crnomorskom mestu Adleru. U Putincima su mu žena i sin. Otac mu je nekoliko godina ranije poginuo u Rusiji, na gradilištu na kom je radio.

On je postao poznat našoj javnosti zbog svog angažovanja u Ukrajini Foto: Facebook/Dejan Beric

Srednju školu je završio u Zemunu. U mladosti je bio golman Teleoptika, a nakon fudbalske karijere, posvetio se lovu i bio je reprezentativac Srbije u sportskom ribolovu. Ratno iskustvo Berić je stekao 1999, kad je tokom ratnih dejstava u Srbiji mobilisan u Vojsku Jugoslavije.

Dok Berića u Novorusiji nagrađuju ordenjem i hvale na sva usta, u Srbiji mu zbog učestvovanja u ratnim pohodima u inostranstvu preti kazna zatvora i do deset godina. On je u martu ove godine ranjen tokom borbe u blizini Donjecka.

Tokom sukoba u Ukrajini je bio i ranjen Foto: Facebook/Српски сабор Заветници

Tokom snajperskog duela njega je ranio ukrajinski snajperista, ali je pancir zaustavio metak. Metak nije probio jednu čeličnu ploču, usled čega je Berić zadobio lakše povrede.

Major Berić je više puta teže i lakše ranjavan, a prošle godine, metak je pogodio nišan na njegovoj puški.

On je doneo i venac na komemoraciji lideru Donjecke Narodne Republike Aleksandra Zaharčenka, koji je poginuo u eksploziji u petak, 31. avgusta.

Pre odlaska na ratište radio je na gradilištima u Sočiju i crnomorskom mestu Adleru Printskrin: Youtube/Инфо корпус

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    28. februar 2019 | 17:27

    Ako dobije rusko drzavljanstvo ovi mogu da mu pljunu podprozor

  • mihailovic

    28. februar 2019 | 18:15

    ""Dok Berića u Novorusiji nagrađuju ordenjem i hvale na sva usta, u Srbiji mu zbog učestvovanja u ratnim pohodima u inostranstvu preti kazna zatvora i do deset godina."""--------------- Po kom osnovu mu preti 10 godina zatvora ? Nijedan Rus koji su 1999 masovno dolazili u Srbiju da se bore protiv albanske OVK i po povratku u Rusiji ni 1 dan zatvora.OVE PRETNJE KAZNE ZATVORA SRPSKIM DOBROVOLJCIMA KOJI SU OTISLI DA POMOGNU RUSKOM NARODU U UKRAJINI MORA ALEKSANDAR VUCIC DEBELO DA POLOZI RACUNE VLADIMIRU PUITINU !

  • Pitbull

    28. februar 2019 | 17:23

    Sa srecom Deki brate !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA