≫ 

Kraj agonije globalnih razmera: Pakistan predao zarobljenog pilota Indiji, doveli ga na granicu, a tamo ga dočekalo slavlje (VIDEO) (FOTO)

Vlasti Pakistana ovo smatraju gestom mira

  • 5

Pakistanski zvaničnici doveli su indijskog pilota, kojeg su zarobili pošto je oboren njegov avion, na granični prelaz sa Indijom gde su ga predali ovoj zemlji.

Pilot je do graničnog prelaza Vagah odvezen konvojem, koji je krenuo iz istočnog pakistanskog grada Lahor, u pratnji vojnih vozila.

Ubrzo se pojavio i prvi snimak oslobođenog pilota, koji je ponovo ušao na teritoriju Indije.

Sa indijske strane granice, indijski policajci, noseći turbane na glavi, postrojili su se na putu dok je grupa građana mahala zastavama svoje zemlje i u znak dobrodošlice istakla veliki venac cveća, preneo je AP.

Pakistanski ministar spoljnih poslova Šah Mahmud Kureši ranije danas je najavio da će oboreni indijski pilot biti predat indijskim vlastima u pokušaju da se deeskalira kriza između dve zemlje, koje raspolažu nuklearnim oružjem.

- Kao gest mira i u cilju deeskalacije stvari, indijski pilot kojeg smo uhapsili biće oslobođen danas popodne na granici Vagah - rekao je ranije dKureši.

Indijski vojni zvaničnici saopštili su prethodno da pozdravljaju planirani povratak zarobljenog pilota koji je najavio Pakistan, ali su odbili da potvrde da će to učiniti da dođe do deeskalizacije sukoba između dve nuklearne sile.

Pakistan je 27. februara saopštio da je oborio dva indijska vojna aviona, samo dan nakon što su indijski borbeni avioni pokrenuli vazdužne napade na pakistanski deo Kašmira, u znak odmazde za samoubilački napad na indijske trupe u Kašmiru od 14. februara, u kojem je poginulo najmanje 40 vojnika.

Video: Pakistanci saslušavaju indijskog pilota

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salence

    1. mart 2019 | 13:32

    Lep gest. Pozdravljam.

  • Jeretik

    1. mart 2019 | 13:57

    Snajperiste i pilote agresora treba po kratkom postupku. Prvi ubijaju mučki, drugi masovno.

  • Boki

    1. mart 2019 | 13:11

    Neka to urade po kratkom postupku tako bi bar u Slovackoj jaki zakoni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA