Tramp vrlo konkretan: Severna Koreja ima svetlu budućnost, ako se odrekne nuklearnog oružja

Tramp se nedavno u Hanoju susreo sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom, ali je drugi samit dvojice lidera završen bez dogovora

  • 10

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da Severna Koreja ima svetlu ekonomsku budućnost, ako dve zemlje postignu dogovor, ali da nema nikakvu ekonomsku budućnost ukoliko se ne odrekne nuklearnog naoružanja.

- Severna Koreja ima neverovatnu, briljantnu ekonomsku budućnost ako postigne dogovor, ali nema nikakvu ekonomsku budućnost ako ima nuklearno oružje - rekao je Tramp sinoć na godišnjoj političkoj konferenciji konzervativnih aktivista i izabranih zvaničnika širom SAD.

On je na konferenciji, čiji je domaćin Američka konzervativna unija, ocenio da odnos SAD sa Severnom Korejom deluje kao "veoma, veoma snažan", preneo je Rojters.

Tramp je govorio na konferenciji Foto: Tanjug/AP

Tramp se nedavno u Hanoju susreo sa severnokorejskim liderom Kim Džong-unom, ali je drugi samit dvojice lidera završen bez dogovora.

Tramp je objasnio da se to dogodilo nakon što je Severna Koreja tražila potpuno ukidanje sankcija u zamenu za zatvaranje nuklearnog postrojenja Jongbjon.

Nedavno se sreo sa Kim Džong Unom u Vijetnamu Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    3. mart 2019 | 11:35

    Amerika nema buducnost ni sa ni nez nuklearnog oruzja....

  • DEDA RAKA

    3. mart 2019 | 12:29

    Amerika bi imala bolju budućnost kada bi se odrekla sildžistva! Ali kada nafta zamiriše tada pobudale! Mali nema nafte ali na kaubojsku žalost ima "malog dečka" !

  • Poison

    3. mart 2019 | 12:05

    Svi da se odreknu nuklearnog oruzja a vi nemorate jel? Ako su pametni nece to uraditi a onda mozete samo da im pljunete pod prozor. Gde god ste umesali prste sve ste unistili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA