• 0

Sestre preživele dva dana u divljini: Spasioci pratili tragove čizama, njihov pronalazak nazvali "čudom" (FOTO)

Devojčice su članovi lokalnog kluba gde su prošle obuku za preživljavanje na otvorenom što im je, kako se veruje, pomoglo

  • 0

Dve sestre, od osam i pet godina, koje su u petak nestale u Severnoj Kaliforniji pronađene su posle masovne potrage u kojoj su bili angažovani i helikopteri i psi za traganje.

Sestre Kariko, Leja (8) i Kerolajn (5), pronašli su kapetan vatrogasne jedinice i vatrogasac koji su pratili tragove čizama koje su nosile devojčice.

- Ovo je potpuno čudo - rekao je oblasni šerif Vilijam Honsal, objašnjavajući da su pronađene u divljini Severne Kalifornije.

Iako su devojčice dehidrirale, one nisu povređene i dobrog su raspoloženja, dodao je Honsal.

One su prošle obuku za preživljavanje na otvorenom, što im je puno pomoglo Foto: Tanjug/AP

On je naveo da su devojčice članovi lokalnog kluba gde su prošle obuku za preživljavanje na otvorenom što im je, kako se veruje, pomoglo.

Sestre su nosile čizme i jele su štanglice od žitarica, prenosi AP.

Za nestalim sestrama tragalo je više od 100 policajaca i spasilaca, među kojima i pripadnici Nacionalne garde i američke obalske straže.

One su poslednji put viđene u petak oko 14:30 sati po lokalnom vremenu ispred svoje kuće u Benbou, malom mestu na 320 kilometara severozapadno od Sakramenta.

Nada da će devojčice biti pronađene kod spasilaca se probudila kada su u subotu naišli na otiske njihovih gumenih čizmica i omote od štanglica od žitarica, rekao je poručnik majk Fridli.

VIDEO: Šta treba da znamo kada neko nestane

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima