≫ 

Seksualno zlostavljanje u moćnoj kompaniji: Žene su morale direktoru da sede u krilu, dok im on masira uši

Rej Kelvin povukao se danas sa tog mesta nakon optužbi da je nametnuo "kulturu grljenja" u svojoj kompaniji

  • 6

Direktor i osnivač modne kompanije "Ted Bejker" Rej Kelvin povukao se danas sa tog mesta nakon optužbi da je nametnuo "kulturu grljenja" u svojoj kompaniji.

Kelvin je bio prinuđen da uzme odsustvo prošle godine kada su se pojavile optužbe za zlostavljanje. On je odbacio te navode, prenosi AP.

Prema rečima izvršnog predsednika Dejvida Bernstajna, Rej Kelvin je, u svetlu optužbi iznesenih protiv njega, odlučio da je u interesu kompanije da da ostavku kako bi "firma nastavila dalje pod novim vođstvom".

Ilustracija; Foto: Pixabay.com

Rej Kelvin je osnovao brend "Ted Bejker" 1988. godine u Glazgovu. Analitičar Džorž Salmon tvrdi da je Kelvin bio ključan za to što je "Ted Bejker" od jedne prodvanice u Glazgovu postao globalna kompanija vredna više od milijardu funti.

Dodao je, međutim, da je poslednjih nekoliko meseci dovelo do toga da početna vrednost firme nestane.

U peticiji koju je potpisalo preko 2.000 radnika navodi se da je Kelvin tražio od ženskog osoblja da mu sedi u krilu i da im masira uši, kao i da je jednom prilikom skinuo majicu i pričao o svom seksualnom životu, piše "Independent".

VIDEO: Kako se odbraniti od napasnika

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA