0

Buran život narko-bosa El Čapa: Ženio se nekoliko puta, ima 13-oro dece, a skoro čitava njegova porodica se bavi kriminalom (FOTO) (VIDEO)

El Čapov privatni život je podjednako buran, kao i kriminalne aktivnosti kojima se bavio

El Čapo Gusman,  El Chapo
Foto: Tanjug/AP

Mnogima je poznato da je Hoakin Guzman "El Čapo", čuveni meksički narko-bos, koji je upravljao kartelom Sinaloa. Veruje se da je od tog posla zaradio milijarder dolara pre nego što je uhapšen 2014. godine.

On je trenutno u američkom zatvoru u Njujorku, gde čeka izručenje presude. Nakon suđenja koje trajalo nekoliko meseci, narko-bos je proglašen krivim po svim tačkama optužnice.

O njegovim kriminalnim aktivnostima, trgovina drogom, pranje novca, trgovina ljudima i oružjem, svetski mediji pišu svakodnevno, međutim, ono što je podjednako interesantno jeste njegov privatan život. Ženio se nekoliko puta, a zvanično je poznato da ima 13-oro dece.

ŽENE I BRAKOVI

Godine 1977. El Čapo se oženio Alehandrinom Marijom Salazar Hernandez na maloj ceremoniji u gradu Hesus Marija u sinaloi. Par imao najmanje troje dece: Cesara, Ivana Arčivalda i Hesusa Alfreda. El Čapo ih je smestio na račnu U Hesus Mariji.

El Čapo se ženio više puta Foto: Tanjug/AP

Kada je imao 30 godina, El Čapo se zaljubio u bankarku Estelu Penju, koju je kidnapovao i sa kojom je imao seksualne odnose. Kasnije su se venčali.

Sredinom osamdesetih Guzman se još jednom oženio. Tada je brak stupio sa Griseldom Lopez Perez, sa kojom je dobio četvoro dece: Edgara, Hoakina, Ovidia, Griseldu Gvadalupe.

U novembru 2007. godine, El Čapo se ponovo oženio i to sa 18-godišnjom američkom kraljicom lepote, Emom Koronel Aispuro, ćerkom jednog od njegovoh zamenika, Ines Koronel Bareras.

U avgustu 2011. godine, Ema je rodila bliznakinje Mariju Hoakinu i Emali Gvadalupe u bolnici u Los Anđelesu u Kaliforniji.

Ema (u sredini) je njegova sadašnja supruga Foto: Tanjug/AP

EL ČAPOVA DECA

1. ĆERKE BLIZNAKINJE

Njegova sadašnja supruga Ema Koronel Aispuro, privukla je veliku pažnju medija, na suđenju narko-bosu u Njujorku.

Sa njom je u braku od 2007. godine, a 2011. par je dobio bliznakinje, Mariju i Emali. Devojčice su oca posetile tokom suđenja 20. decembra prošle godine, a on je tom prilikom zaplakao kada ih je video.

Ema često objavljuje privatne fotografije na svom Instagram profilu, pa se na pojedinim ponekad nađu i njene ćerkice.

Ema sa ćerkama bliznakinjama Foto: Instagram

2. HESUS ALFREDO GUZMAN SALAZAR

Salazar je kidnapovan od strane rivalskog kartela. Bio je među šestoro muškaraca, koji su kadnapovani u Puertu Valjarti. Prema izveštajima, napadači su upali u jedan luksuzni restoran i odveli šestoricu muškarac u zatočeništvo.

Smatralo se da su i dvojica Hesusove braće takođe kidnapovana. Oslobođen je nedelju dana kasnije.

Kasnije je Salazar optužen za krijumčarenje narkotika u SAD-u. Veruje se da preuzeo veću ulogu u kartelu Sinaloa, nakon što mu je otac uhapšen.

3. IVAN ARČIVALDO GUZMAN

Smatalo se da je Ivan takođe kidnapovan zajedno sa bratom. Veruje se da je oslobođen u isto vreme kada i Hesus, otprilike sedam dana nakon otmice.

Veruje se da Ivan takođe trguje drogom za kartel Sinaloa. Medije prenose da Ivan zajedno uz brata Hesusa, sada vodi očevu imperiju.

El Čapov sin Ivan je navodno preuzeo kartel od kada mu je otac uhapšen Foto: Profimedia

4. EDGAR GUZMAN LOPEZ

On je ubijen sa samo 22. godine. Nastradao je na parkingu tržnog centra u Meksiku. Ubijen je sa još dvojicom mladića 2008. godine, dok su na parkingu čekali svoje devojke da završe sa kupoviinom.

5. ROSA ISELA GUZMAN ORTIZ

Rosa je najstarija El Čapova ćerka i živi u Kaliforniji. Ona ima dvoje dece sa Visenteom Zambadom Nieblom, koji je sin narko-bosa Ismaela Zambade.

Ona je u prvom intervjuu za Gardijan 2015. godine, izjavila da održava prijateljstva da "narko-juniorima", odnosno članovima druge generacije kartela.

On je uz finansijsku pomoć svog oca otvorila više firmi u SAD-u, pa tako vodi frizerske salone, perionice i slično...

Zbog toga je kasnije došlo do istrage oko pranja novca, pa je Rosa bila u pritvoru 15 dana. Istakla je da se poslovi više ne vode na njeno ime.

El Čapova najstarija ćerka Rosa navodno živi u Kaliforniji Foto: Profimedia

6. CEZAR GUZMAN SALAZAR

Cezar kao i Edgar više nije među živima. On je kidnapovan zajedno sa braćom, od strane rivalskog kartela. Prema pisanju Njujork Posta, Cezar je ubijen pre šest godna.

7. ALEHANDRINA GISEL GUZMAN LOPEZ

Godine 2012. Alehandrina Grisela Guzman Salasar (31) trudna lekarka i državljanka Meksika, tvrdila je da je El Čapova ćerka dok je prelazila američku granicu u San Dijegu.

Uhapšena je zbog optužbi da je ušla u zemlju uz lažnu vizu. Neimenovani zvančnici kažu da je ta žena ćerka Marije Alehandrine Salazar Hernandez, ali se činilo da nema značajnu ulogu u kartelu.

Planirala je da se sretne sa ocem svog deteta u Los Anđelesu i da se porodi u SAD-u. Kasnije je deportovana natrag u Meksiko, jer je priznala da je koristila lažnu vizu da uđe u Ameriku.

8. OVIDIO GUZMAN LOPEZ

Sumnja se da je Ovidio deo finansijskog sistema kartela Sinaloa. Sa još dvojicom braće je pobegao iz meksičkog zatvora 2015. godine i još uvek nije uhvaćen.

Vlasti SAD su započele istragu protiv njega zbog krijumačarenja narkotika i pranja novca tokom 2012. godine.

9. GRISELDA GVADALUPE GUZMAN SALAZAR

Nije poznato gde se El Čapova ćerka nalazi. Na internetu se ne mogu pronaći bilo kakve informacije o njoj.

10. KIM GUZMAN DOLČI

Kao i njena sestra Griselda i Kim je malo poznata javnosti. Nije poznato gde se ona trenutno nalazi. Na internetu se ne mogu pronaći bilo kakve informacije o njoj, a do sada je uspešno uspela da izbegne medije.

11. HOAKIN GUZMAN LOPEZ

Ovaj mladić nose ime po ocu, a javnosti nije poznato ništa više što se može dovesti u vezu sa njim.

12. LAIŠA GUZMAN

O njoj takođe ne postoje podaci na interentu, pa javnosti nije poznato gde se ona trenutno nalazi.

KRIMINALNE AKTIVNOSTI EL ČAPOVE PORODICE

El Čapova porodica je u velikoj meri umešana u posao trgovine drogom. Nekoliko članova njegove porodice, uključujući i njegovog brata, jednog od njegovih sinova i nećaka, ubili su Sinaloini rivalski klanovi - Los Zetas i Beltran Lejva organizacija.

Guzmanovi sinovi su takođe bili uključeni u posao sa drogom, a njegova treća supruga je uhapšena 2010. godine.

Godine 2013. Guzmanov svekar Ines Koronel Bareras, uhapšen je od strane meksičkih vlasti u Agua Prieta u Sonori, bez okršaja vatrenim oružjem.

Vlasti SAD smatraju da je El Čapov svekar bio klučni operativac u kartelu Sinaloa, koji je uzgajao i krijumčario marihuanu preko granice sa SAD.

Zaplenjen El Čapov novac Foto: Tanjug/AP

Osuđen je na pet godina zatvora, ali je pušten na slobodu 2008. godine u aprilu, nakon što je federalni sudija zaključio da nema dokaza da je njegova gotovina došla od posla sa prodajom droge.

Sudija je je kasnije suspendovan zbog sumnje u nepravilnosti u radu, uključujući i odluku da oslobodi El Čapita.

Guzmanov sin Edgar Guzman Lopez umro je nakon što je upao u zasedu 2008. godine na parkingu šoping centra u državi Sinaloa. Nakon toga je policija pronašla oko 500 metaka na mestu zločina.

El Čapov brat Arturo, poznat kao El Pojo, ubijen je u zatvoru 2004. godine.

El Čapo je od svojih kriminalnih aktivnosti zaradio milijarde dolara Foto: Tanjug/AP/United States Attorney's Office for the Eastern District of New York

Još jedan El Čapov sin, Hesus Alfredo Guzman Salazar, poznat kao El Gordo (Debeli), osumnjičen je da je član kartala i optužen je za krijumačarenje narkotika 2009. godine. Tada je imao 23 godine, a proces se vodio pred sudom u Severnom Ilinoisu.

Vlasti su ovog mladića opisale kao rastuću silu unutar očeve organizacije. Istakli su da je on direktno odgovoran za trgovinu drogom kartela Sinaloa između SAD i Meksika i da upravlja većim delom imovine svog oca milijardera.

Guzman Salazar i njegova majka, El Čapova bivša supruga Marija Alehandrina Hernandez, opisani su kao ključni operativci u kartelu Sinaloa i Amerika im je zbog toga uvela finansijske sankcije.

Mesec dana kasnije, ministarstvo finansija SAD je uvelo sankcije i El Čapovim sinovima Ivanu Guzmanu Salazaru i Ovidiju Guzmanu Lopezu.

El Čapu će ove godine biti izrečena presuda Foto: Tanjug/AP

Griseldi Lopez Perez, još jednoj El Čapovoj supruzi, su takođe uvedene sankcije od strane SAD.

Hesus Guzman Salazar je uhapšen u Meksiku 2012. godine. Međutim, nekoliko meseci kasnije kancelarija generalnog pravobranioca Meksika je objavila da su vlasti uhapsile pogrešnog čoveka i da je zatvoren zapravo Felik Beltran Leon, koji je rekao da je prodavac polovnih automobila, a ne sin gospodara droge.

Američke i meksičke vlasti su krivile jedna drugu za pružanje netačnih informacija koje su dovele do ovog hapšenja.

Godine 2012. ubijen je El Čapov nećak, Obied Kano Zepeda. Njega su upucali nepoznati nepadači u njegovom domu u Kuliakanu, dok je bio domaćin proslave povodom Dana očeva. Napadači su ubili još dva gosta, dok je treći teško povređen.

Obied je bio brat, Luisa Alberta Kana Zepede (El Blanka), još jednog El Čapovog nećaka. On je radio kao pilot za transport droge za kartel Sinaloa.

Pretpostavlja se da je ubistvo Obieda bio ili napad osvete kartela Los Zetas, zbog El Čapovog upada na njihovu terotoriju, ili brutalna kampanja koja ukazuje na prisustvo kartela Los Zetas u Sinaloi.

VIDEO: Najveći narko-bos dobio prodavnicu suvenira

(Telegraf.rs/N.C.)

Tagovi: Amerika, Brak, Deca, El Čapo, ema koronel, Hapšenje, Hoakin Guzman, Kartel, Kriminalna grupa, Likvidacija, Meksiko, novac, Porodica, posao, SAD, Sinaloa, Sudjenje, Trgovina drogom, Ubistvo, Zatvor, Žene

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Film koji ruši Poljsku: Sveštenici priznali da su zlostavljali decu, jedan za sve okrivio đavola (VIDEO)

Uhapšeni perverznjaci u Indiji: Manijak (27) se napio, pa silovao 5 krava! Kamere ga odale! Pre toga, osmorica do smrti silovala kozu

Stravičan zemljotres pogodio Peru, žrtve se još broje (FOTO) (VIDEO)

Ovih 12 osoba uništili su izbore za Evropski parlament

Ovako će izgledati novi saziv Evropskog parlamenta: Da li su desničari najveći dobitnici?

Potonuo brod u Kongu, najmanje 30 osoba poginulo, 200 se vodi kao nestalo

Tramp i dalje čvrsto ubeđen da Kim Džong Un neće prekršiti obećanje: Možda su se neki i uplašili projektila, ja nisam

Izbori za Evropski parlament: Pobeda Marin le Pen u Francuskoj, Salvinija u Italiji, najveća izlaznost u poslednjih 20 godina (FOTO) (VIDEO)

Crno sunce preko celog obraza: Šta treba da znate o zatrašujućem liku kojem je počelo suđenje u Nemačkoj (FOTO)

Ova žena je optužena za krađu: Moraće tri puta da lizne užareni predmet, a ako se opeče sledi nešto još gore (VIDEO)

Specijalni pomoćnik direktora NASA iznenada podneo ostavku: Nema podrške za novo sletanje na Mesec 2024.

Ko je premijer Indije Narendra Modi? Potiče iz siromašne porodice, a evo kako je izgledao njegov put do uspeha (FOTO) (VIDEO)

Šta piše u pismu poljskih biskupa koje se danas čitalo na svim bogosluženjima?

Bečki advokat se oglasio povodom snimka koji je potresao Austriju: "Ovo je rezultat istraživačkog novinarstva, ne vidim u tome ništa loše"

Sektaški masakr potresa Nemačku: Muškarci ubijeni samostrelom držali se za ruke, a 666 kilometara dalje dve devojke su se predozirale

Novi predsednik Južnoafričke Republike: Bio je Mandelin savetnik, građanima je obećao borbu protiv korupcije (FOTO) (VIDEO)

Ajkula ubila plivača nedaleko od plaže na Havajima

Snažan zemljotres pogodio Peru: U jednom gradu srušeno najmanje 5 zgrada, spasioci traže žrtve u ruševinama (FOTO) (VIDEO)

Tramp i Abe odigrali partiju golfa, a onda je pao selfi (FOTO)

Snažni tornado sravnio hotel u Oklahomi kao kulu od karata (VIDEO)

Opozicije i vlasti Venecuele će sledeće nedelje razgovarati u Oslu

Trampovo osoblje mrzi da putuje sa predsednikom? On jede, čita novine, sprema govore i ne da im da spavaju

Srušio se vojni helikopter koji je gasio šumski požar u Meksiku, šest osoba poginulo

NATO donosi novu vojnu strategiju u strahu od nuklearnih pretnji koje dolaze od Rusije

Dan odluke: Završavaju se evropski izbori, rezultati stižu oko ponoći

Kako bi Iran mogao da napadne američke položaje na Bliskom istoku? Prebrojavaju se rakete, vojnici i bespilotne letelice, dok se podižu tenzije u ovom regionu (VIDEO)

Ugledni ekonomista postao novi predsednik Litvanije: Od sreće pred svima prisno stegao ženu (FOTO)

Dok rastu tenzije između SAD i Irana, Izrael ćuti: Ne želi da bude na prvoj liniji borbe i uđe u sukob na 3 fronta

Srpski mornar (29) utopio se u Dunavu kod Mauthauzena

Homofobija i transfobija postala krivična dela u Brazilu, nakon što je 141 LGBT osoba ubijena od početka ove godine

Američka pravda: Crncu 12 godina robije jer je poljubio belu devojku, belcu 6 godina jer je ubio crnog mladića

Misteriozna smrt dva brata od 13 i 14 godina u Engleskoj: Za još četvoro mališana lekari se bore za život, majka prvoosumnjičena

Modi će po drugi put biti premijer Indije: Izbori trajali više od 5 nedelja

Policija traga za "opasnim" osumnjičenim posle eksplozije u Lionu: Povređeno 13 osoba, Makron ovaj događaj označio kao "napad" (FOTO)

Čekaju u redu da bi stigli do vrha Mont Everesta, a onda umiru od iscrpljenosti: Do sada je čak 10 planinara izgubilo život

Dečak (4) s Kosova u četvrtak nestao na igralištu: Majka ga bezuspešno dozivala, ubrzo je pronađeno njegovo beživotno telo (FOTO)

Donald Tramp stigao u Tokio, nakon što je zemljotres pogodio Japan (FOTO)

Erupcija vulkana na Baliju: Pepeo je pao na desetine sela, otkazani brojni letovi (VIDEO)

Zoran je posetio Venecuelu u najvećem haosu, a ovo su njegovi utisci iz nekada rajskog okruženja (VIDEO)

Tereza Mej je oduvek imala zapaljive stavove, a svet će je pamtiti po ove 4 kontroverzne odluke (FOTO)

I Srpkinja (30) iz Beča umešana u aferu Ibica: Odigrala je važnu ulogu u prevari austrijskog vicekancelara

Rampa za Tampovu granicu sa Meksikom: Sud blokirao izgradnju zida, ne dozvoljava da se novac troši za to

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima