Velika Britanija će verovatno morati da odloži Bregzit: Stav parlamenta je jasan pred novo glasanje

Novo glasanje o vladinom predlogu očekuje se 12. marta

  • 3

Velika Britanija će verovatno morati da odloži izlazak iz Evropske unije ako poslanici na glasanju sledeće nedelje odbace vladin predlog o razlazu, izjavio je danas britanski ministar finansija Filip Hamond.

- Vladi je veoma jasno kakav je stav parlamenta po ovom pitanju. Parlament će glasati da se iz Evropske unije ne izlazi bez sporazuma. U to sam prilično uveren - rekao je Hamond za Bi-Bi-Si (BBC), prenosi Rojters.

Britanski poslanici su 15. janura glasali protiv predloga sporazuma premijerke Tereze Mej, a novo glasanje očekuje se 12. marta.

Da podsetimo, škotski i velški parlament odbacili su u utorak sporazum o Bregzitu koji je isposlovala britanska Vlada sa Briselom, što je prvi put da su poslanici dve skupštine glasali praktično istovremeno.

Na referendumu 2016. godine Bregzit je podržalo 52 odsto glasača u odnosu na 48 odsto koliko je bilo protiv što je dovelo do određenog raskola u zemlji.

Engleska i Vels glasali su za Bregzit, dok je većina u Škotskoj i Sjevernoj Irskoj glasala da ostane unutar bloka

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bili

    7. mart 2019 | 12:21

    Hoću piškim, neću piškim, a možda se u međuvremenu i unerede.

  • Тодорић

    9. mart 2019 | 10:47

    Позната прича...прво су се цмакали са Хитлером,па онај абдицирао,па постали савезници...Пу,али истина,све је исто,само је наоружање убојитије.

  • Milorad Vujicic

    9. mart 2019 | 03:43

    Kada kolonijalist postaje koloniziran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA