≫ 

Rusko najnovije oružje "Sova": Britanci u strahu da će oslepeti i početi da haluciniraju (VIDEO)

Brodovi opremljeni novim hajtek stanicama su najsavremenije fregate “Admiral Gorškov” i “Admiral Kasatonov”

  • 8

Ruska mornarica opremila je svoje ratne brodove novim oružjem koje je osmišljeno da oslepi i zbuni protivnike, a može da ih natera i da povraćaju.

Ruski specijalizovani vojni TV kanal "Zvezda" objavio je snimak testiranja najnovijeg oružja "Filin" (Sova), o kome priča ceo svet.

U pitanju je nesmrtonosno oružje tipa zaslepljivača, koji emituje oscilirajući zrak svetlosti visokog intenziteta i onesposobljava neprijatelja da cilja noću.

Novo oružje je testirano na dobrovoljcima koji su pucali iz snajpera i mitraljeza na ciljeve koje je Filin zaštitio o krugu od dva kilometra.

Novo oružje je testirano na dobrovoljcima Foto: Printskrin Jutjub/ZvezdaTVnews

Svi dobrovoljci imali su poteškoća sa ciljanjem mete, a 45 odsto njih se žalilo na vrtoglavicu, mučninu i dezorijentaciju.

Čak 20 odsto volontera iskusilo je ono što su ruski mediji okarakterisali kao halucinacije, a svi su rekli kako su videli "plutajuće svetlosne lopte.

DVA BRODA OPREMLJENA OVIM ORUŽJEM SE PRIBLIŽILA BRITANIJI

Brodovi opremljeni novim hajtek stanicama su najsavremenije fregate “Admiral Gorškov” i “Admiral Kasatonov” iz ruske flote u Severnom moru.

Oba broda imaju po dve stanice, a novim oružjem će biti opremljene još dve fregate, koje su u fazi izgradnje.

Prema pisanju britanske štampe ruska fregata "Admiral Gorškov" se približila, britanskoj vojnoj bazi kod Losimuta, na teritoriji Škotske.

Tim povodom, Mark Lankaster, britanski ministar oružanih snaga, rekao je da je Kraljevska mornarica uvek spremna da brani Veliku Britaniju.

- Nastavićemo da radimo sa našim saveznicima kako bismo pratili ruske brodove koji prolaze kroz međunarodne vode blizu naših obala, kako bismo bili sigurni da ruska mornarica sledi ispravan protokol na svom putu - izjavio je on.

Snimak koji je objavila "Zvezda" otkriva da taj sistem u sumrak i noću "neutrališe protivničke nišane, daljinomere, sisteme za noćno posmatranje i sisteme za navođenje protivtenkovskih raketa na rastojanjima do pet kilometara".

Funkcionisanje „Filina“ je ovako opisano:

"Prvo se na brodu uključuje nešto nalik na moćni reflektor, koji zaista može za određeno vreme da oslepi protivnika, da izazove halucinacije i dezorijentiše njegove aparate".

VIDEO: Rusi predstavili raketu za koju Ameri tvrde da se krije pravi domet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    11. mart 2019 | 13:53

    MALI AMERI SU VEC OSLEPILI OD RUSOFOBIJE I HALUCINIRAJU KAD VIDE FOTOS PUTINA!!!!!

  • Niko

    11. mart 2019 | 14:28

    Britanci uvek vide nesto sto ne postoji, tako da im ovo, ako je tacno, nece smetati.

  • ilija

    11. mart 2019 | 18:58

    Dosta vise sa tm najboljim Ruskim naoruzanjem a Amerikanci deset puta vise ulazu u vojsku od Rusa.Rusofili se pale na sve Rusko kao deca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA