Ovaj Grk je 2 minuta zakasnio na let Boinga 737 i spasao se tragedije (FOTO)

Ljudi se često plaše da će zakasniti na let i da neće moći da se ukrcaju u avion, ali upravo to je jednom Grku spaslo život

  • 1

U teškoj tragediji leta "Etiopijan erlajnasa" živote je izgubilo 157 osoba, među kojima i jedan Srbin. Igrom slučaja se među mrtvima nije našao Grk Antonis Mavropulos.

Mavropulos bi bio 150. putnik leta koji se srušio šest minuta nakon poletanja, ali je zakasnio na čekiranje za samo dva minuta.

Bio je veoma uznemiren jer je propustio let, ali je odmah rezervisao drugi let.

- Bio sam ljut jer niko nije želeo da mi pomogne da stignem do kapije na vreme. Gledao sam ljude kako ulaze u tunel i vikao da me puste... Sada sam srećan što sam živ - napisao je on na "Fejsbuku" i podelio sliku svoje karte za kobni let.

On je saznao za nesreću kada je policija tražila da ga ispitaju zašto je propustio let. Antonis je pokušao da izbegne ispitivanje jer nije želeo da propusti svoj drugi let, ali mu je policajac rekao da da treba da se "zahvali Bogu, a ne da protestuje" i da moraju da ga ispitaju jer je on jedini putnik koji je platio kartu, a nije bio u avionu.

Nakon ispitivanja su ga pustili, a on je proverio na internetu da je avion zaista pao i odmah pozvao svoju porodicu da im kaže da je živ.

- Ovo je bio moj srećan dan - napisao je on.

Mavropoulos, koji je predsednik neprofitne organizacije "International Solid Vaste Association", trebalo je da prisustvuje godišnjoj skupštini UN-ovog Programa za životnu sredinu, navodi Atinska novinska agencija.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    11. mart 2019 | 15:01

    Za to kad nesto neide po planu i zeljama treba uvek reci ,,ko zna zasto je to dobro,"i strpljivo cekati novu sansu jer STRPLJEN -SPASEN!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA