Golo telo devojke (23) pronađeno na vrhu planine u Gvatemali: Britanka se popela da uživa u zalasku sunca, a završila je pretučena i silovana (FOTO) (VIDEO)

Telo je nađeno oko tri kilometara od hostela u kome je odsela u selu San Huan La Laguna

  • 0

Nago telo nestale britanske turistkinje Ketrin Šo (23), pronađeno je juče na planini, nedelju dana nakon što je nestala u Gvatemali, prenosi Dejli Mejl.

Ova devojka je nestala u ranim jutarnjim satima prošlog utorka. Veruje se da se popela na vrth planine sa pogledom na jezero Atitlan, kako bi gledala izlazak sunca.

Njeno nago telo je pronađeno u blizini staze koja vodi do vrha. Na telo su uočene modrice, pa se sumnja da je pretučena, silovana, a potom ubijena, stoji u policijskom izveštaju.

Telo je nađeno oko tri kilometara od hostela u kome je odsela u selu San Huan La Laguna. Policija će sada ispitati kako je devojka preminula i da li je ubijena.

Lokalni gradonačelnik Antonio Čavahaj se zahvalio čitavoj zajednici što se uključili u ovaj slučaj.

Zvaničnik ministarstva je rekao da će policija pokrenuti kriminalističku istragu kako bi utvrdili šta se desilo i ko bi mogao da bude umešan u ovaj događaj.

Za sada je poznato da je nestradala devojka postila pre nestanka i da se zbog toga nije kupala nekoliko dana. Njeni roditelji su rekli da su bili očajnički zabrinuti za nju, a njen otac treba da stigne u Gvatemalu.

Ketrin se vodila kao nestala sedam dana Foto: Facebook

Bivša učiteljica joge Ketrin Šo je poslednji put viđena u utorak oko 5:23 ujutru kada je napustila hotel, a uz nju je bio i jedan pas. Nju su snimile nadzorne kamere koje se nalaze u hostelu.

U nedelju uveče je organizovana potraga za njom u koju su bili uključeni dobrovoljci i policajci, a tada je pronađena njena jakna.

Pre nego što je telo pronađeno, njen prijatelj Pako Rosales koji je u Gvatemalu došao iz Meksika, rekao je da je odmah prepoznao jaknu svoje drugarice.

Štene koje je devojka nosila sa sobom je pronađeno u petak na vrhu planine, u blizini vulkana.

- Štene je bilo dobro. Bilo je malo neuhranjeno i mnogo je plakalo - rekla je Ami Farov (37) bivša američka bolničarka koja je pomagala u istrazi.

Vlastica hotela gde je nastradala devojka odsela, rekla je da je Ketrin davala ostalim gostima kolače sa kanabisom.

Čak se i sama razbolela kada je probala kolače, pa je kasnije zamerila Ketrin zbog toga, jer njen hotel ima stroga pravila da ne dozvoljava drogu. Nastradala Britanka joj je rekla da je sve to ljubav i da je to samo priroda.

Vlasnica je dodala da veruje da je devojka bila potpuno izgubljena jer je bila drogirana.

- Nije znala šta radi. Učinila je stvari koje normalna osoba ne bi - istakla je ona.

Nastradala Ketrin je svoje putovanje počela prošlog septembra, posetivši SAD i Meksiko, a onda je doputovala u Gvatemalu.

Više fotografija pogledajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA