≫ 

Bivši policajac hapsio žene pa ih prisiljavao na seks u zamenu za slobodu: Osumnjičen da je jednu devojku (23) ubio na tajnom zadatku

Protiv njega se vode postupci za još nekoliko krivičnih dela

  • 1

Bivši detektiv Endru K. Mitčel (55) iz Ohaja je optužen da je otimao žene, pa ih kasnije prisiljavao na seksualne odnose u zamenu za slobodu, navode američki savezni tužioci. On je uhapšen u ponedeljak, prenosi New York Post.

Tužioci navode kako je Mitčel tokom 2017. godine prišao jednoj ženi i uhapsio je, iako za to nije imao razloga niti je na to imao pravo i odveo je na nepoznato mesto.

Žrtvu je tamo prisilio na oralni seks u zamenu za slobodu. Mitčel je drugu ženu oteo iste godine 2017. godine, odveo je na nepoznatu lokaciju i prisilio na seks, dodaju tužioci. Istu ženu je ponovno oteo prošlog leta, pa je opet prisilio na seks, prenosi Index.hr.

"Policijski službenici su heroji, ne predatori"

Nekoliko američkih zvaničnika smatraju kako su Mitčelovi postupci narušili poverenje građana prema policijskim službenicima.

- Policijski službenici su heroji, ne predatori - rekao je državni tužilac Dejv Jost.

- Našim službenicima je data moć da štite stanovnike. No, kad službenici zloupotrebljavaju tu moć, moraju odgovarati za to - piše u zvaničnom saopšenju Ministarstva pravosuđa iz Ohaja.

Mitčel je smenjen prošle godine. Optužen je i da je pokušao da podmiti dvoje svedoka i da je pokušao da utiče na svedočenje jedne od žrtava na suđenju pred federalnom porotom.

Optužen je i da je tokom 2018. godine lagao FBI agente tokom davanja izjave u kojoj je naveo kako nikada nije imao polni odnos sa prostitutkom. U sedam optužnica se navodi kako je prostitutkama plaćao za seks.

Na tajnom zadatku ubio 23-godišnjakinju

Protiv Mitčela se, takođe vodi istraga jer je u avugustu 2018. godine, na tajnom zadatku, pucao u 23-godišnju Donu Kastleberi i ubio je, prenosi Index.hr.

Njegov odvjetnik, Mark Kolins, odbacuje optužbe navodeći za Columbus Dispatch da njegov klijent apsolutno i sto posto negira sve tvrdnje. Trenutno se nalazi u pritvoru, a preti mu doživotni zatvor.

VIDEO: Odbranila se od silovatelja tako što ga je složila na zemlju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA