Zločinac sa Novog Zelanda otkrio da je ubijao zbog ove devojčice: "Bila je nešto drugačije. Mlada, nevina i mrtva" (FOTO)

Nakon napada njeni roditelji su na društvenim mrežama objavili njene fotografije kako bi je pronašli. Ubrzo se pojavila informacija da je devojčica poginula u napadu

  • 21

Terorista Brenton Tarant, koji je brutalno ubio vernike u džamiji na Novom Zelandu, u svom manifestu, između ostalog, tvrdi kako je morao da se osveti zbog ubistva 11-godišnje Ebe Akerlund.

Eba Akerlund ubijena je u terorističkom napadu na Stokholm 2017. godine. Tad je Uzbekistanac Rahmat Akilov kamionom ubio četvoro ljudi. Napisao je da se devojčica vraćala iz škole kući kad ju je ubio islamista.

- Nisam više mogao da ignorišem napade. To su napadi na moje ljude, napadi na moju kulturu, napadi na moju veru i na moju dušu. Ne mogu dfa ignorišem - napisao je.

Eba, koja je bila delomično gluva, nestala je nakon što se Uzbekistanac ukradenim kamionom zabio u grupu ljudi u Stokholmu. Nakon napada njeni roditelji su na društvenim mrežama objavili njene fotografije kako bi je pronašli. Ubrzo se pojavila informacija da je devojčica poginula u napadu.

U manifestu na 74 stranice ubice sa Novog Zelanda, Eba je spomenuta više puta.

Tarant je više puta spomenuo njeno ime Foto: Tanjug/AP

- Eba je bila nešto drugačije. Mlada, nevina i mrtva Eba. Njena smrt, za koju su krivi uljezi, njena nasilna smrt naterala me je da učinim ovo - napisao je manijak.

Otac devojčice, Stefan Akerlund, zgrožen je činjenicom da je terorista s Novog Zelanda iskoristio njenu smrt kako bi opravdao ovaj stravičan čin.

- Oblio me hladan znoj kada sam ugledao oružje s imenom moje ćerke na njemu. Kada ćemo najzad moći da tugujemo u miru - rekao je otac devojčice za Dejli bist.

Njena majka Dženet Akerlund rekla je kako se naježila kada je čula da je njeno ime spomenuto u manifestu.

- Tragično je što je Ebino ime spomenjeno u političkoj propagandi - dodala je ona.

Video: Policija pokušava da uhapsi teroristu koji je masakrirao ljude u džamijama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sikter

    15. mart 2019 | 18:44

    Jos nam natovarite i džihadiste u Srbiju i veselo da bude. Nije vam dovoljno sto smo 1389. godine bili pod opsadom Turaka i 2000. godine bombardovani od strane NATO amerikanaca jos nas nabedjujete da smo mi danas krivi za ubijanje Muslimana. More mars!!!!

  • Krajisnik

    15. mart 2019 | 18:39

    Mi koji smo 1389. godine branili nasu zemlju od Turskih najezda smo krivi za danasnji teroristicki napad. Ma bravo! Nama ne treba niko drugi neprijatelj. Sami smo sebi neprijatelji!

  • Krajisnik

    15. mart 2019 | 18:11

    Neko je izgleda zelio da sa ovim false flag teroristickim napadom ucutka nas Srbe i Svedjane da se ne bunimo vise zbog migranata a posebno za nas Srbe da zaboravimo na "ultradesnicarski ekstremni kosovski mit" pred "historijski sveobuhvatni sporazum"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA