≫ 

Panika na Novom Zelandu: Zatvoren aerodrom zbog sumnjivog paketa

Policija je na licu mesta, a istraga je u toku

  • 2
Prethodno su objavljene fotografije Brentona Taranta sa aerodroma; Foto: AP/Tanjug

Aerodrom u novozelandskom gradu Danidinu je zatvoren zbog sumnjivog paketa, saopštila je danas policija.

Policija je odgovorila na pozive nakon što je pronađen sumnjivi paket na aerodromu Dunedin. Detalja o ovom slučaju zasad nema, a paket je navodno pronađen u zgradi aerodroma.

Policija je u rekordnom roku došla na lice mesta i pokušavaju da utvrde sadržaj paketa. Član osoblja kompanije Er Novi Zeland ističe da zgrada sa terminalima nije evakuisana.

Ovo se dešava samo dva dana nakon stavičnog terorističkog napada u dve džamije u ovoj zemlji. U masakru je nastradalo 50 osoba, dok je na desetine ranjeno. Strahuje se da će broj žrtava porasti, pošto su pojedini povređeni u veoma kritičnom stanju.

Napadač Brenton Tarant je uhapšen i izveden pred sud. Protiv njega je podignuta optužnica za ubistvo, a sudija je rekao da će na to biti dodate i optužbe za druge zločine. On je pred kamerama nabacio smešak i pokazao jeziv znak rukama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaca

    19. mart 2019 | 15:24

    Sve štose dešava u Europu tosu krivi političari onisu pustili sve da dolaze i ljude i neljude nema kontrola nema ništa ja živim u Austriji ja nesmim izlazit nigde nesmim da idem sa prevozom bilo sa čim bojimse i na ulici idem na brzinu da pazarim vraćamse brzo isto tako bojimse deci užasno u dvaest prvom veku bojimse kad idem u Bosnu na groblje strame vata od Azilanata užasno vreme došlo

  • Milorad Vujicic

    18. mart 2019 | 11:05

    Svemu ovome je kriva pogresna politicka manija zapada.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA