≫ 

Osuđen tinejdžer sa Novog Zelanda koji je ubio Srbina: Goran je radio kao čuvar u prodavnici u kojoj je izgubio život (FOTO)

Mladić koji je počinio ubistvo je odranije poznat policiji

  • 1

Tinejdžer sa Novog Zelanda koji je nakon što je uhvaćen u krađi ubio čuvara, osuđen je na dve godine zatvora, nzherald.co.nz.

Sidni Džejdan Kokiri (18) je osuđen danas na Višem sudu u Oklandu na dve godine zatvora zbog smrti Srbina Gorana Milosavljevića. On je nešto ranije priznao krivicu za ubistvo čuvara.

Milosavljević kojeg je samo nekoliko meseci delilo od trenutka kada će postati državljanin Novog Zelanda, Kokiri je udario u supermarketu 2. maja prošle godine.

Kokiri je tada imao 17 godina, a u supermarketu je bio sa majkom, devojkom i još jednom ženom.

Međutim, kada je ukrao kutiju za donacije pokušao je da pobegne. Milosavljević je zaustavio tinejdžera koji je zamahnuo prema njemu u nameri da ga udari ali je promašio.

Potom je Srbin udario tinejdžera u lice i zgrabio ga vrat tražiće od njega da napusti prodavnicu.

Ubijeni Goran je trebao da postane državljanin Novog Zelanda Foto: Privatna arhiva

Nakon što ga je pustio, tinejdžer je udario Srbina, koji je pao pa je glavom udario o beton. Čitav incident je snimljen na sigurnosnoj kameri.

Majka ovog tinejdžera je ohrabrila sina da pobegne. Milosavljević je preminuo narednog jutra oko 3 sata u bonlici u Oklandu. Kokiri je uhapšen i optužen za ubistvo iz nehata.

Nijedan od sinova nastradalog Srbina, Aleksa i Stefan, nisu želeli da prisustvuju izricanju kazne, a njihove izajve su pročitane na sudu.

Najstariji sin ubijenog Srbina je u svojoj izjavio otkrio da je otišao kod oca u bolnicu čim je čuo šta se dogodilo.

- Nadali smo se čudima, ali to se nije dogodilo. Ja sam slomljen, još uvek sam slomljen nakon 10 meseci, uvek ću imati rupu u srcu. Barem samo imali priliku da ga vidimo poslednji put i da se pozdravimo sa njim - stoji u njegovoj izjavi.

Najmlađi sin je rekao da se molio da njegov otac preživi.

Fotografija sa mesta gde se dogodilo ubistvo Foto: Facebook

- On je veoma naporno radio da bi mi imali bolji život. Želim da bude ponosan na nas - istakao je on.

Tenejdžer koji je ubio Gorana, već je odranije poznat policiji. On je još u decembru 2017. godine, imao dve optužbe za provalu. Tada je pušten uz kauciju.

Nakon što se nije tada pojavio na sudu, za njim je raspisana poternica. Potom je uhapšen zbog brze vožnje, pa mu je nakon toga zabranjeno da vozi.

Kada se konačno 30. aprila prošle godine pojavio pred sudom, rekao je da nije došao ranije jer je bio kod majke u bolnici. Dva dana kasnije, napao je i ubio Gorana u supermarketu.

Njegova porodica je skrhana zbog ovog ubistva Foto: Privatna arhiva

Ovaj tinejdžer je zavistan od alkohola i droge, a jedno vreme je imao obećavajuću karijeru u ragbi ligi, ali je to propalo.

VIDEO: Uznemirujući snimak ubistva na Banovom brdu, likvidacija u po bela dana!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    21. mart 2019 | 08:47

    Ko da je zgazio psa ..a u slo dobijes za teske telesne povrede 10god zatvora...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA