Guaidovi ljudi preuzeli konzulat u Njujorku: Sada je zgrada na šest spratova napuštena, pojedine prostorije su prazne, a sumorni prizori su svuda (VIDEO)

Portparol Stejt Departmenta je potvrdio da je američka vlada, koja je priznala Guaida za predsednika, podržala preuzimanje konzulata

  • 1

Venecuelanski konzulat u Njujorku su preuzele opozicione snage u državi koje su odane Huanu Guaidu, a sada je ova zgrada napuštena, što dokazuju i brojni snimci, prenosi Dejli Mejl.

Huan Guaido je u utorak istakao da je preuzimanje kontrole nad konzulatom u Njujorku bio čin oslobođenja, i obećao je da će uskoro ponovo biti otvoren. Konzulat ima šest spratova i nalazi se u blizini zgrade Ujedinjenih nacija.

Pojedine prostorije u konzulatu su prazne, a u zgradi se nalaze brojna umetnička dela, kao i slike pokojnog predsednika Uga Čaveza - Madurovog predsednika.

U prostorijama se nalaze i mape države Venecuele, gomila aplikacija za pasoše, a u kabinetu su ostale čak i košulje na vešalicama. Kompjuterska soba je u potpunosti prazna, ali nije jasno koje odneo celokupan sadržaj.

Guaidov ambasador u Vašingtonu, Karlos Večio, objavio je u ponedeljak, da je opoziciona vlada preuzela kontrolu nad tri venecuelanska diplomatska imanja u SAD-u: dve vojne zgrade u Vašingtonu i konzulat u Njujorku.

Portparol Stejt Departmenta je potvrdio da je američka vlada, koja je priznala Guaida za predsednika, podržala preuzimanje konzulata.

- Ovo je dobrodošao potez za naše bilaterlane odnose sa Venecuelom. Američka politika je da podrži temokratiju u Venecueli, privremenog predsednika Guaida i Narodnu skupštinu, koja je jedina demokratski izabrana institucija u zemlji - rekao je on.

U saopštenju na Tviteru, venecuelanska vlada je u međuvremenu, akciju označila kao "ozbiljno kršenje međunarodnih obaveza američke vlade" i zatpretila da će Venecuela preduzeti određene akcije kao odgovor.

Večio je dodao da je grupa preuzela kontrolu nad venecuelanskom ambasadom i u Vašingtonu.

Situacija u Venecueli je veoma teška, a kraj političke i ekonomske krize se ne nadzire. Predsednik SAD Donald Tramp je u društvu brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, izjavio da bi njegove administracija mogla da nametne strožije sankcije Venecueli.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    23. mart 2019 | 00:24

    BOJIM SE DA CE PITANJE VLASTI U VENECUELI IPAK BITI RESEN NA KRVAVI -MNOGO KRVAVI NACIN!!! SVET JE SVE BLIZI VEKIKOM RATU JER SE MEDJUNARODNO PRAVÖ ZGAZILO !!! NAZALOST NIKO I NEPOMINJE DESAVANJA U KINESKOM MORU I DA JE SVET NA IVICI NUKLEARNOG RATA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA