≫ 

Hitna evakuacija 1.373 putnika sa kruzera: Talasi otežavaju situaciju kod norveške obale, troje ljudi ozbiljno povređeno (FOTO) (VIDEO)

Na kruzeru je otkazao motor

  • 8

Kruzer "Viking sky" koji se nalazi blizu obala zapadne Norveške poslao je poziv u pomoć da se što pre evakuiše 1.373 putnika koji se nalaze na njemu, prenosi "Euronjuz".

Do 20 sati evakuisano je 139 putnika, a troje ih je ozbiljno povređeno, piše norveški portal VG.

Na kruzeru je otkazao motor u vetrovitim uslovima putovanja, ali, kako se navodi, jedna od mašina ponovo je u funkciji. Spasilačka služba navodi da je kruzer plutao ka kopnu. Kako se navodi, nema opasnosti po živote i zdravlje ljudi.

Helikoperi stižu u pomoć, Foto: Tanjug/AP

Portparol glavnog spasilačkog centra na jugu Norveške navodi da je evakuacija trenutno u punom jeku. Tri helikoptera kruže od kruzera do obale. Putnici će biti prebačeni u prijemni centar u Brinshalen.

Dobra vest je, kako piše VG, da je kruzer usidren i da poslednjih pola sata nije bio plovan.

Kruzer "Viking sky" kome je otkazao motor, Foto: Tanjug/AP

Brod pripada kompaniji "Viking Ocean Cruises", norveškog milijardera Torstena Hejgena. Kako se navodi na sajtu kompanije, kapacitet kruzera je 930 putnika.

Vetar inače duva oko 74 kilometara na čas, a brod može da se vidi s kopna. Vreme je u tom delu Norveške veoma loše, talasi su ogromni, a vetar duva orkanskom jačinom, i kruzer je "zapeo". U prošlosti je u toj oblasti, navode lokalni mediji, bilo mnogo nesreća sa brodovima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA