≫ 

Objavljeni rezultati velike istrage: Tramp nije sarađivao sa Rusima

Iako ovaj izveštaj ne zaključuje da je predsednik počinio kazneno delo, ono ga ni ne oslobađa optužbi

  • 3

Istraga specijalnog tužioca Roberta Malera pokazala je da izborni štab američkog predsednika Donalda Trampa nije sarađivao sa Rusima tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Nalazi istrage, koje je američko Ministarstvo pravde predstavilo večeras pred Kongresom, ukazuju da ni Tramp, kao ni njegovi saradnici, nisu sarađivali sa Rusijom, prenosi AP.

U toku dvogodišnje istrage specijalnog tužioca Roberta Malera o mogućem ruskom mešanju u američke predsedničke izbore 2016. godine izdato je više od 2.800 sudskih naloga za svedočenje i sprovedeno gotovo 500 pretresa.

To se navodi u pismu državnog tužioca SAD Vilijema Bara, koje je uputio američkom Kongresu, u kome je sumirao nalaze Malerovog konačnog izveštaja.

Robert Maler; Foto: Tanjug/AP

Kako se precizira, Maler je radio zajedno sa 19 pravnika, kojima je pomagalo 40 analitičara, agenata i članova ostalog osoblja američkog Federalnog istražnog biroa (FBI), prenosi AP.

Nalazi ukazuju da je u toku istrage intervjuisano oko 500 svedoka.

Bar je, u istom pismu Kongresu, napisanom na četiri stranice, istakao da izborni štab predsednika Donalda Trampa nije sarađivao sa Rusima tokom kampanje 2016. godine.

Pored toga, Malerova istraga "nije dovoljna da bi se ustanovila" opstrukcija pravde od strane predsednika SAD, izjavio je ministar pravde Vilijem Bar.

- Iako ovaj izveštaj ne zaključuje da je predsednik počinio kazneno delo, ono ga ni ne oslobađa optužbi - navodi Bar.

Prema njegovim rečima, Maler je to prepustio Ministarstvu pravde.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • shon

    24. mart 2019 | 23:00

    Sad lepo da se kongres izvini Trampu, a svi oni zajedno Putinu i Rusiji. I da plate ostetu zbog sankcija bez opravdanog razloga.

  • Vesna

    24. mart 2019 | 22:50

    Dobro jutro Kolubo

  • joakim1

    25. mart 2019 | 08:09

    Bre da Rusi rade i druge stvari perfektno kao spijunazu gde bi im bio kraj?Ovako nista.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA