≫ 

Na vrhu najviše zgrade na svetu stoji fotografija premijerke Novog Zelanda: Zbog jednog detalja, osvojila je srca muslimana širom planete (FOTO)

Na zgradi se pojavila fotografija premijerke kako grli Novozelanđanina nakon napada, a iznad njihovih glava je dodata reč "mir"

  • 5

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern oduševila je svet svojim snalažljivim i spretnim vođenjem situacije nakon terorističkog napada u ovoj zemlji, u kojem je poginulo 50 ljudi. Zbog svega što je uradila za svoj narod, njena fotografija osvanula je na vrhu Burdž Kalife.

Njefa fotografija projektovana je u petak na najvišoj građevini na svetu, prenosi CNN.

Hvala Džasinda za tvoju hrabrost, podršku i empatiju koja je osvojila srca brojnih muslimana širom sveta koji su pogođeni terorističkim napadom koji se desio na Novom Zelandu - napisao je ministar Sheikh Mohamed na Tviteru.

Na zgradi se pojavila fotografija premijerke kako grli Novozelanđanina nakon napada, a iznad njihovih glava je dodata reč "mir".

Fotografija je zasijala na 830 metara visine, a ljudi smatraju da je ovo odličan način da se zahvale Ardern koja je već ranije privukla pažnju javnosti postavši najmlađi ženski lider u svetu 2017. godine.

Premijerka je saosećala sa žrtvama napada Foto: AP/Tanjug

- Novi Zeland pati s vama, svi smo mi jedno. Mi sve osetimo kao jedno telo, a kada jedan deo tela pati, onda celo telo oseti bol - rekla je Ardern pre poziva na molitvu u petak.

U napadima na dve džamije 15. marta poginulo je 50 ljudi, dok je 48 povređeno.

VIDEO: Oglasila se premijerka povodom masakra: Za ovakve ljude nema mesta na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrcke

    25. mart 2019 | 10:47

    Povraca mi se!!!!!!

  • Cika Velja

    25. mart 2019 | 12:04

    Aha...ubijaju sve redom a niko da pokaze ovakvo saosecanje,mada je i ovo kobajagi,jer to sto oni rade je sveti rat,a kod ostalih ce podmetnuti da je teroristicki genocid!!!

  • Cika Velja

    25. mart 2019 | 12:02

    Lepo...lepo...ali sve dok ne bude uzvratnih reakcija na isti nacin...badava 105%!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA