Izrael za raketni napad okrivio "Hamas": Počinje mobilizacija, Netanijahu se odmah vraća iz SAD

Zemlja je započela slanje trupa na granicu

  • 1

Izraelska vojska optužila je islamski pokret otpora "Hamas" za raketni napad na Izrael izveden u jutarnjim časovima iz pojasa Gaze i započela slanje trupa na granicu sa Gazom, kao i mobilizaciju rezervnog sastava.

Portparol izraelske vojske Mija Lifšiz kaže da su za sada mobilisane dve oklopne i dve pešadijske brigade, kao i da je počela mobilizacija rezervista, prenosi Rojters.

Ona dodaje da je vojska zaključila da je "Hamas" ispalio raketu sa južne strane obale, u blizini Rafaha, i objašnjava da je u pitanju bila raketa "samostalne proizvodnje" sa dometom do 120 kilometara.

Raketni napad iz Pojasa Gaze izveden je rano jutros i u tom napadu je pogođena kuća u Mišmeretu, severno od grada Kfar Saba, a ranjeno je sedam osoba, uključujući bebu, dvoje dece i dve žene.

Zbog tog raketnog napada na Izrael iz Gaze, izraelski premijer Benjamin Netanijahu skratiće posetu SAD.

U napadu je ranjeno sedam osoba Foto: Tanjug/AP, Ariel Schalit

Kako je Netanijahu rekao, nakon sastanka danas sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, vratiće se odmah u Izrael da bi razrešio krizu, posle tog, kako je označio "zločinačkog napada", prenela je agencija AP.

Predsednik SAD danas treba da potpiše dekret o priznanju izraelskog suvereniteta nad Golanskom visoravni, tokom posete Beloj kući Netanijahua. Ovu strateški važnu visoravan je Izrael zauzeo od Sirije u bliskoistočnom ratu iz 1967. godine.

Ujedinjene nacije smatraju Golansku visoravan, koju Izrael kontroliše, okupiranom teritorijom, podseća agencija Rojters.

Video: Pršte bombe nad Svetom zemljom

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    25. mart 2019 | 13:09

    U BRE OD KAD NISMO IMALI NOVOG RATA U SVETU !!!! UZAS !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA