Haos zbog otkazanih letova: Avio-kompanija dala putnicima picu i rekla im da uskoro poleću, a onda je firma propala (FOTO)

Putnicima su prodavali karte pre nego što su obustavili poslovanje

  • 0

Oko 10.000 ljudi zapelo je u vazdušnom saobraćaju u četvrtak kad je islandska avio-kompanija "Wow Air" objavila da je propala.

Među njima je i Barai Omuireagain iz Dablina koji je u Detroitu čekao svoj let koji je bio odlagan iz sata u sat. Konačno je u sredu u 11 uveče pitao šta se događa ukoliko kompanija propadne. Dobio je odgovor da se to neće dogoditi i počastili su njega i njegovu porodicu picom, uz uveravanje da će let biti najavljen za 15 minuta, prenosi BBC.

Međutim, let je bio otkazan i on je sa ženom i dvoje dece otišao da prenoći u hotelu. Kad su se probudili, saznali su da je avio-kompanija obustavila sve letove i prestala s poslovanjem. Na veb stranicama "Wow Air-a" poručili su putnicima koji moraju da putuju da se obrate drugim kompanijama.

Kompanija je ove nedelje bila u pregovorima s držaocima obveznica o prikupljanju svežeg novca.

Proteklih šest meseci pregovarali su o mogućoj prodaji kompanije, a na kraju su u četvrtak obustavili poslovanje, a putnicima su prodavali karte sve do 7 sati ujutru toga dana.

Ova niskotarifna kompanija, osnovana 2011. godine, porasla je na hiljadu zaposlenih i prošle je godine u 11 aviona prevezla 3,5 miliona putnika.

A šta će biti s klijentima propale kompanije? Neke kompanije najavile su zamenske karte uz 25% popusta, prenosi Jutarnji.hr.

Stručnjaci su utvrdili da manje od polovine putničkih polisa osiguranja pokriva slučaj propasti kompanije, što znači da većina putnika može ostati nezaštićena.

Niz avio-kompanija nedavno su zašle u finansijske probleme, zbog viših cena goriva i povećanog kapaciteta u ovom poslovnom sektoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA