≫ 

Protesti i opozicije i vlasti zbog nestanka struje u Venecueli, policija upotrebila suzavac

Uz lošu ekonomsku situaciju u zemlji, građani su uznemireni i zato što su u mraku

  • 1

U Venecueli su i danas održani protesti pristalica opozicije, ali i vlade, a policija je ispalila suzavac kako bi rasterala manje grupe demonstranata koji su protestovali protiv predsednika Nikolasa Madura.

Više hiljada pristalica opozicije u Venecueli protestovalo je danas zbog čestih nestanaka struje i pogoršane ekonomske situacije u zemlji.

Jutros je policija za razbijanje nereda upotrebila suzavac da rastera nekoliko malih grupa opozicionih pristalica, prenosi AP.

- Svi znamo ko je odgovoran za nestanak struje - Maduro. Moramo da ubrzamo proces uklanjanja ovog korumpiranog i lopovoskog režima - rekao je lider opozicije i samoproglašeni predsednik Huan Gvaido na mitingu u Los Tekesu, predgrađu Karakasa.

Sa druge strane, pristalice vlade i predsednika Nikolasa Madura održale su protestni marš u Karakasu "protiv imperijalizma" američke vlade koju Maduro optužuje za izazivanje nestašice struje napadima na sisteme prenosa električne energije, prenosi Rojters.

Veći deo Venecuele ostao je u ponedeljak bez struje, a zbog višečasovnih nestašica električne energije ne funkcionišu pumpe za vodovod, komunikacioni sistemi, a zatvorene su bile škole i fabrike.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA