Haos u Venecueli ne prestaje, strane sile imaju podeljeno mišljenje: Maduro poručio da ima posla sa čudovištima, koji žele da unište njegovu zemlju (VIDEO)

Da bi ublažio napade na hidroelektranu Guri, Maduro je najavio plan štednje struje koja će trajati 30 dana

  • 4

Venecuelanski predsednik Nikolas Maduro najavio je tridesettrodnevni plan racionalizacije potrošnje struje, kako bi Venecuela uspela da se odbrani od napada na elektro-energetski sistem.

Maduro je okrivio opoziciju za napade na elektro-energetsku mrežu i istakao da opozicija seje nasilje i haos.

- Novi talas udara počeo je 25. marta - rekao je Maduro u svom televizijskom obraćanju.

- Moramo da pojačamo svoju sigurnost, jer imamo posla sa čudovištima koja žele da unište Venecuelu. Ovi napadi se vrše da bi narod izludeo. Njihov plan je da unište Venecuelu, gurnu je u nasilje. Verujem u Venecuelu, moramo da verujemo u naš narod - dodao je predsednik Venecuele.

U svom zvaničnom saopštenju na Tviteru, Maduro je takođe prekide u snabdevanju električnom energijom nazvao „terorističkim napadima koje su počinili kriminalci“.

​- To su bili elektromagnetski napadi koji su oštetili dalekovode - rekao je Maduro.

- Ovi napadi, po prirodi različiti, prouzrokovali su značajnu količinu oštećenja opreme i prekinutih procesa neophodnih za stalno snabdevanje - navodi Maduro.

Da bi ublažio napade na hidroelektranu Guri, Maduro je najavio plan štednje struje koja će trajati 30 dana.

Maduro je naredio suspenziju školskih aktivnosti i smanjenje radnog vremena, rekavši da će javne i privatne institucije raditi samo do 14 sati, dodajući da vlada nastavlja da čini sve napore kako bi obnovila električnu mrežu do punog kapaciteta, kao i da istražuje moguće „krtice“ unutar elektro-sistema.

AMERIKA PRETI RUSIJI

Vašington će naterati Moskvu da "plati" za podršku Nikolasu Maduru, izjavio je specijalni predstavnik SAD za Venecuelu Eliot Abrams.

Diplomata je navela da su Moskva i Havana glavne pristalice predsednika Venecuele i Vašington neće ostaviti bez pažnje njihove akcije.

- Niko od visokih činovnika u administraciji ne sumnja da ćemo ih (Ruse) naterati da plate za to - izjavio je Abrams televiziji Si-En-En.

Ranije je predsednik SAD Donald Tramp zatražio od ruskih vojnika da napuste Venecuelu, dok je Abrams najavio i moguće uvođenje sankcija Moskvi. Kao odgovor na to, potparol predsednika Dmitrij Peskov je naglasio da niko ne ukazuje Vašingtonu, „gde da bude, a gde ne“. On je izjavio da Rusija računa da će biti poštovano njeno pravo da samostalno vodi svoju spoljnu politiku.

TURSKA UZ VENECUELU

Ministar inostranih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je danas da Turska pruža kontinuiranu podršku predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru i namerava da produbi saradnju sa Venecuelom "na svim poljima" uprkos američkim pritiscima.

Čavušoglu je to izjavio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa venecuelanskim šefom diploamtije Horheom Aresom, preneo je AP.

Dvojica ministara kirtikovala su američke snakcije Venecueli koje pogađaju trgovinu zlatom.

Aresa je izjavio da Turska i Venecula rade neprekidno na pronalaženju alternativa za povećanje razmene.

Turska pored Rusije, Kine i Kube pruža najveću podršku Maduru, navela je agencija.

(Telegraf.rs/Sputnjik/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zak

    1. april 2019 | 17:48

    Ameri sta traze u Ukrajini, Iraku, Siriji, Kosovu, Libiji, Estoniji Litvanjji Letoniji i jos mnogo drugih drzava a pitaju se sta ce Rusi u Venecueli , trebate shvatiti da svako ima pravo traziti svoje prijatelje a drugo neverujem da se Ameri mnogo sekiraju za narod Venecuele vec je tu u pitanje nafta.

  • Ljilja

    1. april 2019 | 16:02

    Ta čudovišta se zovu amerika i nato pakt

  • Aca

    1. april 2019 | 16:51

    Znaju srbi dobro ko su ta cudovista i sta su uradila od Srbije 99 a posle Libiji itd...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA