≫ 

Uhapšen vaspitač iz pakla: Trovao je 23 mališana u vrtiću, deca povraćala i gubila svest

Policija je sprovela istragu nakon iznenadnih masovnih oboljenja dece iz vrtića

  • 0

U kineskoj pokrajini Henan uhapšen je vaspitač (pojedini mediji prenose da je u pitanju vaspitačica) u vrtiću, nakon što je navodno otrovao 23 dece stavljajući natrijum nitrit u njihovu hranu, javlja BBC.

Prema informacijama lokalnih medija, žrtve trovanja bila su deca koja su pohađala dečji vrtić Mengmeng u gradu Džiaozuou. Razbolela su se nakon što su u sredu ujutro jela kašu u vrtiću.

Uhapšeni nije rekao zbog čega je 27. marta u obrok koji se služio deci za doručak sipao natrijum-nitrit, prenosi Beta.

Jedno dete se još leči, a sedam je na posmatranju u bolnici, saopštile su vlasti. Ostalih 15 dece već je otpušteno iz bolničke ustanove.

Policija je sprovela istragu nakon iznenadnih masovnih oboljenja dece tog vrtića i utvrdila kako je vaspitač Vang stavio natrijum nanitrit u kašu, prenosi Index.hr.

Povećani broj otkucaja, glavobolje, povraćanje i smrt

Prema američkim Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, nitrit je supstanca koja može biti karcinogena, a koja se koristi u gnojivima, konzerviranju hrane, pa čak i prilikom izgradnje municije i eksploziva.

Konzumiranje nitrita u visokim količinama može dovesti do povećanog broja otkucaja srca, glavobolje, povraćanja pa čak i smrti.

"Bilo je i druge dece koja su takođe povraćala i bila su bleda"

Jedan od roditelja, rekao je kineskom državnom mediju Global Times kako je u sredu dobio poziv iz vrtića i da su mu rekli kako je njegovo dete povraćalo i onesvestilo se. Kad je stigao, njegovo je dete još uvek bilo bez svesti.

- Ispovraćao se preko celih pantalona. Bilo je i druge dece koja su takođe povraćala i bila su bleda - rekao je Li.

VIDEO - Procureo skandalozan snimak iz škole: Učiteljica vukla autistično dete po podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA