≫ 

Balkanski šibiceri pretukli podsekretara italijanske policije i njegovu majku: Zaradili su tužbe, ali i proterivanje iz Italije (VIDEO)

Šibiceri su svoj "štand" na zemlji postavili tokom održavanja tradicionalnog kozmetičkog sajma

  • 2

Trojica šibicera iz Severne Makedonije napali su i istukli državnog podsekretara italijanske policije Stefano Kandianija i njegovu majku. Incident se dogodio pre dve nedelje u Bolonji kada je Kandiani sa mobilnim telefonom snimao "šibicere" kako izvode poznatu prevaru sa kutijama šibica, prenosi skopski portal 24 Info.

Ova klasična prevara, koja je u Italiji poznata kao "tri zvona" jer se umesto kutija šibica koriste zvončići ispod kojih se krije loptica, redovno nalazi nove žrtve. U ovom slučaju šibiceri iz Severne Makedonije su koristili kutije šibica i dobro im je išlo sve dok se nije pojavio Kandiani.

Šibiceri su svoj "štand" na zemlji postavili tokom održavanja tradicionalnog kozmetičkog sajma "Cosmoprof Worldwide", koji se svake godine održava u Bolonji.

Printskrin: Youtube/ Rete55

Reč je o sajmu namenjenom kozmetičarima, frizerima, vlasnicima salona lepote i uređivanja noktiju, prodavnicama za prirodne proizvode i parfeme. U takvom okruženju makedonski šibiceri su našli idealne uslove da izvuku neku paru od naivnih i lakovernih posetioca sajma.

Podsekretar Stefano Kandiani, koji je član i rukovodstva vladajuće partije Lega, sa svojom majkom (74) je bio u poseti štandovima njihove porodične firme za kozmetiku. U jdnom trenutku Kandiani je ugledao šibicere kako varaju posetioce sajma, pa je počeo da ih snima sa mobilnim telefonom.

Printskrin: Youtube/ Rete55

Kada su ugledali Kandianija da ih snima, petorica šibicera, među kojima su bili jedan Hrvat i jedan Rumun, napali su podsekretara. U tom trenutku njegova majka je počela da vrišti, pa je od jednog nasilnika dobila jak udarac u glavu, nakon čega je završila u bolnici.

I Kandiani je dobio nekoliko udaraca, ali je uprkos tome počeo da juri prevarante. Ubrzo je stigla i policija koja je uspela da uhapsi šibicere.

Dvojica državljana Severne Makedonije, jedan star 56 godina i sa prilično debelim kriminalnim dosijeom radi krađa, i njegov sunarodnik (40), takođe prijavljivan zbog krađa, zaradili su tužbu od Kandianija zbog nasilja i nanošenja povreda, dok su ostala trojica prevaranata prošli bez prijava.

Printskrin: Youtube/ Rete55

Međutim, prema novom zakonu o migrantima donetom u oktobru prošle godine poznatom kao Dekret Salvinija, sva petorica šibicera će biti proterani iz Italije.

Zbog ovog nemilog događaja nastradali su i menadžeri sajma, ali i gradonačelnik Bolonje zbog bezbednosnih propusta tokom održavanja manifestacije.

Pogledajte video:

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA