≫ 

Istina o zatvaranju Lidla u najpopularnijim grčkim letovalištima

Kompanija Lidl Srbija u ime Lidl Grčka oglasila se povodom informacije o zatvaranju prodavnica u omiljenim srpskim letovalištima

  • 17

Tokom jučerašnjeg dana veliki broj medija u Srbiji preneo je vest da dobro poznati nemački lanac supermarketa Lidl planira da zatvori 14 svojih neprofitabilnih prodavnica u Grčkoj, pri čemu će, kako su naveli, najmanje 900 radnika ostati bez posla. Ovim povodom kompanija Lidl Srbija u ime Lidl Grčka poslala je saopštenje u kojem ističe da informacije o zatvaranju prodavnica nisu plasirane od strane predstavnika te kompanije, te da su navodi u tekstu u potpunosti netačni.

Kako je pisalo u vesti, marketi koji će biti zatvoreni nalaze se u mestima u kojima srpski turisti rado letuju: Afitos, Nikiti, Jerisos, Nea Moudania, Nea Kalikratija, Lefkas, Paralija, Leptokarija, Asprovalta, Argostoli - Kefalonija, dva na ostrvu Krf i dva u Kavali.

Vest da kompanija Lidl zatvara 14 svojih prodavnica u Grčkoj, koja je tokom jučerašnjeg dana objavljena u velikom broju srpskih medija, proizvod je pogrešno protumačene "prvoaprilske šale", odnosno običaja tamošnjih medija da se povodom 1. aprila objavljuju lažne vesti.

Kompanija apeluje na predstavnike medija da se, za sve proverene informacije o poslovanju, obrate sektoru Korporativnih komunikacija Lidla Srbija.

I Lidl u Srbiji najavljuje otvaranje novih marketa Foto: Milena Đorđević

Suprotno navodima u tekstu, kompanija Lidl Grčka iz godine u godinu beleži rast prometa, te trenutno broji 223 prodavnice i 5.500 zaposlenih. Dodatno, generalni direktor Lidla u toj zemlji je gospodin Iakovos Andreanidis, dok gospodin Dimitris Gurunis, koji je u tekstovima citiran kao izvor, nikada nije bio zaposlen u kompaniji.

U skladu sa dobrim poslovnim rezultatima, Lidl Grčka najavljuje otvaranje još prodavnica i povećanje broja zaposlenih.

Kompanija Lidl u Srbiji u ovom trenutku broji 25 prodavnica i zapošljava više od 1.500 ljudi. Svojim jedinstvenim poslovnim konceptom, kompanija podiže standarde na tržištu maloprodaje uvodeći nove trendove u segmentu odnosa prema zaposlenima - tako svi zaposleni, bez obzira na poziciju, od 1. marta ove godine imaju privatno zdravstveno osiguranje i dupliranje nadoknade za topli obrok na mesečnom nivou.

Za 11. april najavljeno je otvaranje još dve Lidl prodavnice - u Vrbasu i Paraćinu, čime će broj Lidl prodavnica u Srbiji porasti na 27.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica

    2. april 2019 | 16:32

    Bas vam hvala vec sam mislio gde cu morati da kupujem hranu posto puno godina letujemo u Leptokariji doduse utotkom je pijacni dan u tom mestu ali u Lidlu ima bas sve hvala za obavestenje.

  • bg

    2. april 2019 | 18:47

    Od kako je dosao Lidl, ustedim dnevno u razlici cena izmedju Lidla i ostalih marketa Roda, Idea, Mercator i sl. kod nas najmanje 300-500 dinara dnevno

  • Linz

    2. april 2019 | 17:41

    Koliko je domacih firmi uguseno i radnih mjesta da bi stranci se bogatili i poslovali. Nece stranac prikatat pravu dobit i nato platit porez kao domace trgovine. Stranci dolaze a zemlhe ex Yuge u kreditima do guse a skolivani mladi odlaze bez povratka. Zemlja nemoze napredovat bez domace proizvodnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA