≫ 

Rusi jedva krpe kraj s krajem, nemaju para ni za cipele: Putinu nije jasno kako je to moguće

Ruski lider traži objašnjene odakle zavodu ti podaci

  • 28

Dimitrij Peskov, portparol ruskog predsednika Vladimira Putina, izjavio je da je ne razume odakle državnom statističkom zavodu Roštatu podaci o tome da Rusi nemaju dovoljno novca za obuću.

- Iskreno govoreći, teško mi je to komentarisati. Zašto baš obuća, zašto samo trećina i odakle dolaze ti podaci? Bio bih zahvalan Roštatu na objašnjenju tih podataka - rekao je Peskov, preneo je Novac.hr.

Roštat je objavio rezultate istraživanja standarda života stanovništva za 2018. godinu u kojemu iznosi i podatke o finansijskom stanju stanovnika.

Rezultati su pokazali da 53 odsto domaćinstava ne može da se nosi sa neočekivanim troškovima kao što su hitne medicinske usluge ili popravke, a 53,1 odsto porodica ne može da zameni najjednostavniji dotrajali nameštaj.

Rusi teško žive Foto: Tanjug/AP

Pored toga, 35,4 posto ispitanika navelo je da ne može "za svakoga člana porodice da kupi dva para udobnih i sezonski prikladnih cipela (po jedan za svaku sezonu)", a 11 posto ne može da priušti neophodne lekove.

Uopšteno, pokazalo se da 79,5 odsto ruskih porodica teško spaja kraj s krajem, od čega se 14,6 odsto suočava s "velikim poteškoćama", prenosi Novac.hr.

VIDEO:  Putin jahao u pruštvu prelepih uniformisanih dama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RUS

    4. april 2019 | 16:57

    Šest godina. Sam u RUSIJI,ko radi ima ..

  • Brana

    4. april 2019 | 18:08

    Zato u Americi svi zive ko lordovi!Nema beskucnika,nema kredita,svi zaposleni,zdravi,pismeni,nema kriminala,ne stancuju se pare,ne moraju u ratove,banke ih ne isteruju iz domova na ulicu,samo postenje i istina!To je Amerika....

  • mihailovic

    4. april 2019 | 16:33

    A srbija ce tek ziveti bolje kad je zapad svede na Beogradski Pasaluk,tad ce imati za 2 para cipela

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA