≫ 

Stroga provera pred drugi krug predsedničkih izbora u Ukrajini: Aktuelnski šef države i komičar dali krv na analizu

Oni su dali krv na analize kojima se utvrđuje prisustvo droge i alkohola

  • 0

Aktuelni predsednik Ukrajine Petro Porošenko i komičar Vladimir Zelenskij, koji će se takmičiti u drugom krugu predsedničkih izbora, dali su krv na analize kojima se utvrđuje prisustvo droge i alkohola.

Porošenko je dao krv na Olimpijskom stadionu u Kijevu, dok je Zelenskij otišao u privatnu kliniku u ukrajinskoj prestonici, navodi TAS S.

Pre procedure, koja je uživo prenošena preko Jutjuba, Porošenko je potpisao dokumenta u kojima potvrđuje da dobrovoljno daje krv i da nema ništa protiv da rezultati testova budu dostupni javnosti.

- Sve je bilo veoma lako - rekao je posle davanja krvi Porošenko.

Petro Porošenko je drugoplasirani u prvom krugu izbora Foto: Tanjug/AP

Obraćajući se novinarima, ukrajinski predsednik naglasio je da je zadovoljan činjenicom da je Zelenskij prihvatio njegov poziv na debatu.

- Ovo nije šou program, ovo je prilika da dobijemo informacije i odgovore na pitanja o budućnosti zemlje u narednim godinama i decenijama - rekao je Porošenko.

Zelenskij je rekao da očekuje da rezultati budu dostupni javnosti za tri dana.

Komičar ima velike šanse da postane predsednike posle drugog kruga Foto: Wikimedia/Максим Стоялов

U prvom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini, 31. marta, Zelenskij je osvojio 30,24 odsto glasova, dok je Porošenko dobio 15, 6 odsto glasova.

Pošto nijedan kandidat nije uspeo da osvoji više od 50 odsto glasova, njih dvojica nadmetaće se u drugom krugu izbora 21. aprila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA