≫ 

Trajekt se zakucao u most i bukvalno ga prepolovio, vozila popadala u reku: Spasioci tragaju za nestalima nakon nesreće u Brazilu (FOTO) (VIDEO)

Inspekcija je ranije ove godine otkrila koroziju na stubovima, ali nadležni nisu smatrali da on treba da se zatvori

  • 2

U brazilskoj državi Para došlo je do nesreće kada je trajekt udario u most i teško ga oštetio. Cela deonica mosta u dužini od 200 metara pala je u reku Moju, a svedoci tvrde da je u vodi završilo i nekoliko vozila.

Kako prenosi BBC, dva automobila takođe su pala u vodu kad se brod zabio u jedan od stubova mosta koji je ukupno dug 860 metara.

U vodi je završilo 200 metara mosta Foto: Tanjug/AP

Ronioci pretražuju reku u potrazi za stradalima, dok je posada trajekta preživela.

Guverner države Para Helder Barbaljo proglasio je vanredno stanje nakon nesreće i izjavio da je sada prioritet potraga za žrtvama i podrška porodicama, a na Tviteru je objavio snimak mosta koji se urušio.

Most se nalazi na prometnom pravcu prema Belemu, jednoj od najfrekventnijih brazilskih luka. Vlasti uklanjaju ostatke urušenog dela mosta iz reke i organizuju prevoz stanovništva dok se most ne popravi.

Lokalni mediji izveštavaju da je inspekcija na mostu ove godine otkrila koroziju na stubovima, te da je vlada zatražila varedna sredstva za popravak, ali se nije smatralo da je problem dovoljno ozbiljan da se zatvori most.

Spasioci tragaju za preživelima Foto: Tanjug/AP

Pre pet godina jedan se brod zabio u stub drugog mosta u blizini, pri čemu je oko 50 metara mosta završilo u reci, prenosi BBC.

VIDEO: Trajekt tresnuo u kran. Konstrukcija se srušila i planula u sekundi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ђура

    7. april 2019 | 16:17

    Ово ме подсећа на 1999-ту код нас.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA