Poraz im je teško pao, žele novo glasanje: Erdoganova partija će tražiti da se ponove izbori za gradonačelnika Istanbula

Stranka predsednika Turske pretrpela je, navodi agencija, težak poraz na lokalnim izborima u Turskoj, jer je izgubila kontrolu i u glavnom gradu Ankari i u najvećem turskom gradu Istanbulu

  • 0

Stranka pravde i razvoja predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana zatražiće ponavljanje izbora za gradonačelnika u Istanbulu, a kao razlog ističe navodne neregularnosti.

Zamenik predsedavajućeg stranke Ali Ihsan Javuz sopšio je to pošto je Izborna komisija Turske danas odbila zahtev za ponovno prebrojavanje svih glasova na izborima za gradonačelnika 31. marta, prenosi Rojters.

Javuz tvrdi da je tokom izbornog dana bilo "značajnih događaja i situacija" koji su uticali na konačne rezultate izbora, prenosi AP.

Stranka predsednika Turske pretrpela je, navodi agencija, težak poraz na lokalnim izborima u Turskoj, jer je izgubila kontrolu i u glavnom gradu Ankari i u najvećem turskom gradu Istanbulu.

Stranka pravde i razvoja zatražila je ponovno prebrojavanje glasova, a kao razlog navodi da je na izborima bilo neregularnosti.

Opozicija Turske kritikovala je ovaj zahtev, rekavši da je to plan da se ponove izbori.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA